Sophie Sleeckx

Biografie

In 1992 studeerde ik af als licentiate in de Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na een tijdje actief te zijn in de kunstwereld, startte ik in 1995 een zaak met beginnend modeontwerper Raf Simons. 
Tijdens een zwaar auto ongeval in 2001 hoorde ik voor het eerst een innerlijke stem die me zei dat ik niet op de juiste weg was (letterlijk en figuurlijk). Ik ontdekte als gevolg daarvan de wereld van de alternatieve geneeskunde en raakte daar zo door gefascineerd en geïnspireerd dat ik de mode voorgoed vaarwel zei en me toelegde op het bestuderen van de Oosterse wijsheid, filosofie en geneeswijzen. 

In Plum Village, een boeddhistisch klooster nabij Bordeaux, beoefende ik Mindfulness bij de Vietnamese monnik en zen leraar Thich Nhat Hanh. Gelijktijdig volgde ik een driejarige opleiding Intuïtieve Ontwikkeling bij Timotheus in Merksem, trainingen Energetische Anatomie en Channeling bij Kristien De Winter in Deurne, en een grote verscheidenheid aan cursussen in het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval. 

Daar leerde ik tijdens een weekend over ‘De Kracht van het Nu’ Frank en Kathy Coppieters kennen, bij wie ik vervolgens meer dan tien jaar sjamanisme studeerde, alsook introducties in Een Cursus in Wonderen, Advaita, Enneagram, Kabbala, en Dzogchen. 

In 2007 werd ik door Frank en Kathy ingewijd in de eerste graad Reiki, en vanaf dat moment nam Reiki een belangrijke plaats in mijn leven in. Een jaar later werd ik opnieuw door hen ingewijd in de tweede graad Reiki om me nog op een dieper niveau aan dit pad te wijden. 
 
In 2013 werd ik dan uiteindelijk in Glastonbury ingewijd als Reiki meester in het Usui System of Natural Healing door mijn dierbare meesters, leraren en vrienden Frank en Kathy Coppieters. 

Ik beschouw het als een hele eer om deel uit te maken van de Usui Shiki Ryoho Reiki traditie die de spirituele lijn van Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawao Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl eert, en met groot enthousiasme vervoeg ik de cirkel van hen die hun leven wijden aan dienstbaarheid via de helende kracht van de universele levensenergie, onder andere door dit kostbare geschenk door te geven aan anderen.
Ik ben blij en dankbaar voor dit inspirerende en vervullende pad naar meer vrijheid en vreugde. 

Ondertussen initieerde ik al meer dan honderd mensen in de verschillende graden van Reiki. Het is steeds een hele eer om de deur naar Reiki voor anderen te mogen openen. 

Ik ben lid van Reiki Home (www.reikihome.org), en aangesloten bij de Reiki Alliantie, een vereniging van Reiki Masters wereldwijd. In 2013 organiseerde ik een internationale Reiki conferentie in België voor Phyllis Furumoto, de toenmalige lijndraagster. Tot aan haar overlijden in 2019 ontmoette ik haar regelmatig in de VS waar zij woonde. Ook zij vormde een grote bron van inspiratie voor de beoefening van mijn Reiki praktijk.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: