Valérie Vermeiren

Biografie

"Het inspireren en enthousiasmeren van mensen, het doorgeven van kennis en vaardigheden beweegt me. 

Sinds enkele jaren geef ik workshops voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen rond allerlei duurzaamheidsthema’s zoals duurzame voeding, water, klimaat, afval,… voor GoodPlanet Belgium vzw, voornamelijk in scholen.

Zowel mijn Master in de (stad- en milieu)sociologie als de vegetarische kookopleiding voeding en vitaliteit aan Oost West Centrum dragen hun steentje bij aan de workshops die ik ontwikkel en geef. Evenwichtig koken met oog voor mens en planeet met de seizoenen mee en gedragsverandering ondersteunen en faciliteren vormen dan ook de basisingrediënten. 

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de natuur en koken. In contact staan met wat je eet, waar het vandaan komt, hoe en wanneer iets groeit en bloeit passioneert me. Ik kook graag plantAardig, gebalanceerd, lokaal, seizoensgebonden, met de natuur als inspiratiebron, met al haar mooie ingrediënten. Voor mij gaat koken dan ook om het voeden van jezelf en anderen in brede zin." 

Valérie Vermeiren geeft bij Oost West Centrum frisse vegan kookcursussen om gezond plantaardig te leren koken, zoals: sushi en spring rolls, healthy vegan comfort food, regenboog op je bord: koken in kleur, zeewierworkshop. Af en toe is ze er een paar maanden tussenuit, maar ze komt altijd terug :)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: