Pieter Ruysschaert

Biografie

Pieter begeleidt de vader zoon weekends in Orval.

Sedert meer dan 15 jaar coach ik jongeren en ben steeds blij verrast om hun veerkracht en creativiteit.
Omdat in die jongerencoaching de rol van de vader dikwijls naar boven komt, werk ik nu ook met vaders én hun zonen. De privé consults zijn zowel individueel als in duo met vader en zoon.

Zelf haal ik veel energie uit het contact met mannen en geniet intens van het verbonden broederschap.

Ik geloof dat een maatschappij die zo geconfronteerd wordt met toxische mannelijkheid en grensoverschrijdend gedrag, een overweldigend signaal geeft dat er juist veel aandacht nodig is voor gezonde, stevige mannelijkheid vanuit het hart.
Ik wil mijn bijdrage leveren
    • aan krachtige mannelijkheid die op gezonde en helende manier een rol opneemt in de wereld,
    • aan mannelijkheid die zijn schouders zet onder tewerkstelling waar mensen zich ontplooien,
    • en aan mannelijkheid die zich verhoudt tot het vrouwelijke op passionele, geëngageerde en krachtige manier.

Binnen het Belgische Mannenfestival, dat jaarlijks eind augustus plaatsvindt, ben ik verantwoordelijk voor het initiatie traject van de jongeren.

Ik was de voorbije 30 jaar ondernemer en richtte 5 middelgrote bedrijven op.
In opdracht van Vlajo, de overheidsinstelling die creativiteit en ondernemerschap promoot, geef ik lezingen in middelbare- en hogescholen met als thema ‘Onderneem je Eigen Leven’ waarin ik over mijn inzichten vertel als serial entrepreneur. Het zijn lezingen rijk aan sprankelende ideeën, creatieve tips en levenslessen zoals ‘ontdek je eigen talenten’, ‘durf voor je droom te gaan’, ‘vertrouw je intuïtie’, ‘genees door te vergeven’, ‘omarm je mislukkingen’, …

www.LaSensazione.be

Pieter geeft in Oost West Centrum de workshop Betrokken vaders, sterke zonen. In dit weekend gaan vaders en zonen samen op pad. Traditionele culturen kennen prachtige ‘rites de passage’ om transitie momenten diepgang te geven, zoals initiaties die jonge mannen binnenloodsen in de mannenwereld. Onze seculiere maatschappij biedt weinig kader voor zo’n overgangsrituelen. In deze workshops bouwen we op organische manier een mannelijk verhaal op van verbinding, van kracht en van verantwoordelijkheid.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: