Veerle Mees

Biografie

Al van jongsaf aan voel ik een sterke band met de natuur. Hoe zalig is het om er tot rust te mogen komen en weer energie bij te tanken ?! Prachtig is het ook vast te stellen dat de natuur ons telkens weer geeft wat we op dat moment nodig hebben. Als we ons daar terug meer mee verbinden, en ook weer leren luisteren naar wat ons lichaam vertelt, hebben we heel wat om onze gezondheid in handen te nemen. Dat heb ik aan den lijve mogen ondervinden en wil ik graag delen met iedereen die er wat aan kan hebben.

Na ongeveer 20 jaar te werken in natuurbeheer was het tijd om mijn leven over een andere boeg te gooien. Je kan me nu geregeld aan de kookpotten vinden. Wat ik daar zo leuk aan vind, zijn de mensen die genieten van de heerlijke smaken en voelen wat goede voeding met hen doet. Deze passie wil ik graag met jullie delen.

Veerle geeft les in de vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit en in de jaarcursus de kracht van fermenteren van Oost West Centrum. En de kookles plantaardige spreads vindt ze ook super leuk om te geven. De cursus fermenteren bestaat uit 10 lessen waarin een hele reeks fermentatietechnieken aan bod komen: korte fermentaties (picklepers), droge groentenfermentaties (type zuurkool), natte groentenfermentaties (water-zout oplossing), klassiekers (zuurkool, kimchi, gefermenteerde citroen), een eigen twist geven aan klassiekers (b.v. Vlaamse herfst-kimchi met seizoensgroenten), gefermenteerde dranken (kefir, kombucha, kvass), natuurlijke azijn, eetbare kruiden en wilde planten fermenteren, zelf miso maken, bonenfermentaties (natto, tempeh), granenfermentaties (koji, amasake en recepten met amasake), ... Na deze reeks heb je alle kennis en ervaring om zelf creatief te gaan fermenteren en je eigen twist te geven aan je fermentaties.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: