George van Elst

Biografie

Geboren in 1959 in Amsterdam, ik woon sinds 2006 met mijn gezin in Edegem. 

Al op mijn 19e ben ik gaan werken in de zorg en was al snel geïnteresseerd (naast de reguliere gezondheidszorg) in een meer holistische benadering van gezondheid en ziekte. Het was voor het eerst dat ik wat yoga beoefende (vanuit een boekje). Toen enkele jaren later een kinesist/haptonoom, mij bewust maakte van het feit dat mijn lijf van kop tot teen zo strak als een snaar gespannen was (waar ik mij totaal niet bewust van was), ging ik verder op zoek naar manieren om beter om te gaan met de spanningen die het leven (relaties aangaan, werken, studeren, druk, druk, druk en maar presteren) op kan oproepen. Dat was het startpunt voor mij om meer te leren over mijn lichaam en geest in interactie met de omgeving. 

Naast ontdekkingen die ik deed in yogabeoefening, leerde ik uit diverse andere benaderingen (o.a. Gestalttherapie, Zen, Emotioneel lichaamswerk). In 2002 kwam ik via het Handboek Qigong van de Amerikaanse Qigong leraar Kenneth Cohen in aanraking met Zhan Zhuang Qigong, als basis- trainingsmethodiek van de interne krijgskunst Yiquan. Dat sprak me zo aan dat ik de Yiquan oefenmethodieken nu alweer meer dan 20 jaar beoefen en bestudeer. Ik volgde vele jaren lessen o.a. bij Peter den Dekker, Lam Kam Chuen en Jumin Chen en bestudeerde alles waardoor ik de beoefening nog beter (met lichaam en geest) kon begrijpen. Ik vond inspiratie in zowel Oosterse (o.a. Traditionele Chinese Geneeskunde, Medische Qigong en filosofische stromingen) als Westerse bronnen (o.a. vormen van houdings- en bewegingsleer, lichaamsgerichte therapieën en verschillende fasciagerichte behandelingen). Ik verdiepte me tevens in de beoefening door er zelf les in te gaan geven (onder het motto: de leraar leert het meest van zijn lessen). 

Naast mijn verlangen naar een gezond leven voor mijzelf en anderen, is onderwijs en leren mijn passie. Ik was vele jaren werkzaam in gezondheidszorgopleidingen (bij- en nascholing) en geef sinds 2006 les aan de bachelor opleiding Toegepaste Psychologie. Om les te kunnen geven volgde ik een lerarenopleiding voor de vakken Pedagogiek, Psychologie en Didactiek en deed een studie Onderwijskunde. 

Ik zie er naar uit mijn lessen in de Yiquan Basistraining, die ik in Edegem ben begonnen, voort te zetten in het Oost West Centrum. In de hoop dat ik met wat ik tot nu toe geleerd heb, deze tak van ‘sport’ en gezondheidszorg door kan geven aan volgende generaties beoefenaars. 

Cursussen

Y vr 06/09/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining - proefles OWC Antwerpen 15
Y zo 08/09/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining - proefles OWC Antwerpen 15
Y zo 15/09/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining OWC Antwerpen 30
Y vr 04/10/2024 - vr 13/12/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining - reeks OWC Antwerpen 99
Y zo 20/10/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining OWC Antwerpen 30
Y zo 24/11/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining OWC Antwerpen 30
Y zo 22/12/2024 Yiquan gezondheids- en bewegingstraining OWC Antwerpen 30

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: