Ilse Geusens

Biografie

Toen ik het woud
had uitverkoren
om van te leren
hoe ik moet bestaan,
blad na blad,
heb ik nog meer lessen genomen
en leerde
wortel te zijn,
diepe poel,
zwijgende aarde,
glasheldere nacht
en langzaam
meer en meer:
het hele woud.
Pablo Neruda

Ilse is ecopsychologe, een discipline die ecologie en psychologie op een unieke manier combineert. Ze is natuurcoach in hart en ziel. Voor particulieren verzorgt ze meerdaagse stages Natuur & intuïtie rond natuur en persoonlijke groei. Ze begeleidt ook professionals om de natuur te leren integreren in hun werk als coach, therapeut of begeleider (Natuurcoaching voor professionals). 

Neem zeker eens een kijkje op haar website: www.shizendo.eu

"De natuur is mijn tweede huid. Ik adem ze in, vertrouw op haar helende werking en laat ze weer natuur zijn. De natuur is mijn werkinstrument, mijn bron van inspiratie, mijn toegang tot de grot van innerlijke wijsheid, mijn trouwe bondgenoot op mijn levenspad...
Graag neem ik je een stukje mee op dit pad. Samen met de natuur begeleid ik je tijdens je eigen innerlijke ontdekkingstocht.
Je kan bij mij terecht voor natuurcoaching en voor inspirerende stages waar je leert werken met de energieën uit de natuur om je eigen proces te verdiepen en te ondersteunen. De thema's kunnen anders zijn, de methode blijft steeds dezelfde: via de natuur dichter bij je eigen natuur komen!"

 

"Ilse heeft de cursus op zo'n manier gegeven dat je niet het gevoel had van leerkracht - leerling. Zij was één van ons in de groep. Ze voelt heel goed aan waar er ergens knopen liggen bij de mensen persoonlijk en weet dit goed te stimuleren en te wenden zodat de ervaringen bij de cursisten vanzelf en natuurlijk binnenkomen, zonder te zeggen wat je "moet" voelen. Ze toonde respect voor ieders wensen en had oog voor de grenzen van ieder van ons. Zij heeft een bovennatuurlijk gevoel en inzicht om pijnpunten of issues bloot te leggen, zonder dat je je geviseerd voelt. Het was magisch!
Ik heb met open mond staan kijken. Wat ik hier ervaren heb, is moeilijk onder woorden te brengen. In iedere mens schuilt een vermogen tot communicatie dat het wezenlijke overstijgt, door alleen maar te voelen en je open te stellen tot elkaar en de natuur. Een echte eye-opener en aanrader." - Dina V.

Ilse Geusens geeft bij Oost West Centrum de opleiding natuurcoaching voor professionals (coaches, therapeuten en andere professionele hulpverleners die anderen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling). In onze cursus natuurcoaching bieden wij je de mogelijkheid om de coachende kracht van de natuur te leren kennen en de natuur te integreren in jouw werk als coach, therapeut of begeleider. Tijdens deze opleiding ligt het accent op het begeleiden van anderen. Indien je graag kennis maakt met deze methode en via de natuur bepaalde levensthema’s binnen jezelf in beweging brengt, raden we je de vierdaagse cursus Natuur & Intuïtie aan.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: