Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Ja. Voor de online cursussen kan dat nog de dag zelf, voor de andere cursussen liefst wat vroeger inschrijven.

Voor de meeste van onze cursussen is geen enkele voorkennis of ervaring nodig; iedereen die geïnteresseerd is, kan deelnemen. 

Als er wel voorkennis of ervaring vereist is, blijkt het uit de cursustitel (b.v. 2de jaar van een opleiding) en anders staat het expliciet bij de cursusbeschrijving vermeld.

Ja. Er is echter geen prijsvermindering en de gemiste lessen kunnen niet ingehaald worden. Een uitzondering hierop vormen de meerjarige opleidingen: daar kunnen een beperk aantal gemiste lessen wel later ingehaald worden, meer info.

Dit staat vermeld in de bevestiging die je na inschrijving ontvangt.

Voor de opleidingen krijg je de eerste les te horen wat je eventueel qua materiaal nodig hebt, voor de andere cursussen hoef je niets aan te schaffen (tenzij het bij de cursusinfo op de website vermeld staat).

Als er geen plaats meer is, staat er bij de cursus 'wachtlijst'.

Als er 'laatste plaatsen' staat, kan je je nog inschrijven. Mocht de cursus intussen volzet zijn, dan laten we je dat meteen weten.

Als er niets speciaals vermeld staat, zijn er nog meerdere plaatsen vrij en kan je gerust nog een paar vrienden mee inschrijven :)

Er is een proeflessenweek in januari (na de kerstvakantie), in april (na de paasvakantie) en in september (na de zomervakantie), in Antwerpen (een paar lessen ook in Leuven). Tijdens een proeflessenweek zijn er elke dag verschillende cursussen waar je voor weinig geld aan kunt deelnemen.

Een andere mogelijkheid zijn de open dagen, ook in januari en september (voorafgaand aan de proeflessenweek). Tijdens de open dagen zijn er doorlopend gratis cursusintroducties.

Ook het jaarlijkse nieuwjaarsfestival in Orval (30/12 tot 2/1) is een goede en erg leuke manier om kennis te maken met Oost West Centrum. Het is geen cursusprogramma, maar er worden altijd een heleboel activiteiten aangeboden (door de deelnemers voor de deelnemers) die in de lijn liggen van ons aanbod: dans, yoga, massage, meditatie, zang, ...

De cursussen in Orval zijn altijd inclusief verblijf.
De cursussen in Antwerpen en elders in Vlaanderen niet. Het is niet mogelijk om in het Oost West Centrum te overnachten, maar we hebben wel een lijst met overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Ja. Na inschrijving voor een cursus in Orval kan je de carpoollijst voor die cursus opvragen. (De lijst kan enkel gebruikt worden voor carpooling afspraken voor die cursus. Je kan ook vragen om niet op die lijst vermeld te worden.)

Prijsgerelateerde vragen

Je kan ofwel meteen via de website betalen ofwel later betalen. Dan ontvang je na inschrijving een bevestiging met het bedrag en het rekeningnummer waarop gestort kan worden.
Voor grotere cursussen (Orval en jaartrainingen) vragen we een voorschot van 20%, voor andere cursussen vragen we om meteen het hele bedrag te betalen.

Jazeker. De cursussen zijn btw-vrij. We versturen de factuur per e-mail.

Meer info

En als ik ziek ben?
Ook dan gelden dezelfde annulatievoorwaarden. 

Ja. Hier vind je meer info.

Nee, sinds juli 2021 is dit helaas niet meer mogelijk.

Sinds juli 2021 kan dit helaas niet meer. Meer info

Sommige ziekenfondsen komen tussen in de kosten voor yoga-, tai chi- en qigonglessen. Informeer bij je ziekenfonds voor de voorwaarden.

De kortingen die we geven (meer info hier) zijn het maximum dat we als onze organisatie kunnen bieden.

Onze cursusinkomsten zijn ongeveer onze enige bron van inkomsten. Onze cursusprijzen weerspiegelen de reële kost van een cursus gegeven door professionele begeleiders, die hier ook (een deel van) hun inkomsten uithalen en een faire vergoeding verdienen. De meerderheid van onze deelnemers is zeer tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en dat is ook wat we beogen; kwaliteit bieden voor een eerlijke prijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: