Marold Emmelkamp

Biografie

"Hallo, mijn naam is Marold en ik ben uit 1965.
Zolang als ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd geweest door de vragen “wie ben ik?” en “Wat kom ik hier doen?”. Daaruit ontstond ook een fascinatie voor onze potentie en collectieve groei als mensheid.

Toch was er een crisis rond mijn 33e voor nodig om deze vragen en fascinatie echt belangrijk te maken. Het was in eerste instantie een grillige zoektocht langs verschillende spirituele tradities, therapieën, healers en modaliteiten, totdat ik mijn thuis vond in de dans en in sjamanistische tradities en leringen. Dat ik vervolgens twee leraren (Ya’Acov en Susannah Darling Khan) tegen kwam die dans en sjamanisme samenbrachten in Movement Medicine was goud voor mij.

Lang verhaal kort - al meer dan 15 jaar deel ik mijn ervaringen en het Movement Medicine pad in binnen- en buitenland door lessen, workshops, trainingen en ceremonies. Ik creëer ruimtes voor heling, voor zijn, voor tribe, voor transformatie en groei. Ruimte voor mensen om weer te herinneren wie ze zijn en wat ze hier op aarde komen doen. Voor ondersteuning om hun gift ook te leven. Want ik weet, ieder van ons draagt een unieke gift in zich mee. Die gift te ontdekken, te ontwikkelen en te delen is wat mij betreft het grootste geschenk dat we onszelf kunnen geven. En daar ondersteun ik je met liefde & passie bij."

Marold Emmerkamp geeft de Movement Medicine dansworkshops Winterdromen (een midwinter ceremonie van 1 dag) en Krijgers van het hart.: we dansen onze lichte en donkere emoties. Zo maken we ons hart weer vrij en verbinden we ons met de wijsheid en de kracht van ons hart. In The Unbroken and the Powers of the Heart dansen we om lichaam en adem te kunnen geven aan onze emoties. We onderzoeken welk medicijn iedere emotie, mits in beweging, heeft. We ontdekken zo dat we angst kunnen gebruiken om met volle aandacht en ontzag aanwezig te zijn in ons leven; dat we woede kunnen in zetten om een verantwoordelijk en integer leven te leiden; dat de rivieren van verdriet ons leren om te rouwen en ons over te geven aan verlies dat onherroepelijk bij het leven hoort; en dat vreugde een toegangspoort is naar generositeit, dankbaarheid en op ons gemak zijn met het ons leven. Oprechte compassie met zelf en de ander is dan wat kan ontstaan als we thuis kunnen zijn in al onze emoties. 

Cursussen

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze lesgever.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: