Nele Van Loock

Biografie

Laten we zachtheid, warmte, veiligheid, liefde en aanraking samen meer in de wereld zetten. 

Nele Van Loock (°1982) geeft in het Oost West Centrum het Helend Knuffelen. Zij is trotse moeder van een zoon en een dochter en vangt op regelmatige basis een pleegkindje op. 

Met heel veel passie begeleidt zij graag kinderen en volwassenen. Meer dan 10 jaar was zij zorgleerkracht in het basisonderwijs en nu geeft ze sinds enige tijd les in het buitengewoon onderwijs. Op die bijzondere plek wil zij als handwerkleerkracht hoofd, hart en handen (of geest, ziel en lichaam) in verbinding en balans met elkaar brengen. Zij is zeer blij om mee aan die warme basis te mogen werken en voor extra begeleiding en omhulling vanuit het hart te zorgen bij deze bijzondere kinderen. 

Sherborne (een bewegingspedagogiek) en massage, zowel bij kinderen  als volwassenen, hebben altijd haar aandacht getrokken. Volgens Nele draait het in het leven om bewust contact maken. Contact maken met jezelf en contact met de ander. En haar taal hierin is oprechte aanwezigheid in het hier en nu, creativiteit en aanraking. 

De huid is onze eerste omhulling en tevens ons grootste orgaan.  Werkelijk liefdevolle aanraking ervan is essentieel voor een brede, evenwichtige ontwikkeling. Doordat mensen vaak tekortkomingen ervaren op dit vlak (o.a. door nare ervaringen en/of een gemis in hun eerste levensjaren), vindt Nele het fundamenteel belangrijk om op dit deel in te zetten. Aanraking helpt trauma’s te reduceren en de oxytocine die vrijkomt, geeft mensen een beter/rustiger/veiliger gevoel. Dit heeft Nele mogen ervaren en leren o.a. van Remke Kamphuis. Nele heeft bij deze Innerlijke Kind Therapeut jaren les kunnen volgen, haar eigen proces kunnen doorleven, ervaring kunnen opdoen en mogen groeien tot wie ze nu is. In de Innerlijke Kind Coachopleiding heeft zij haar competenties in het begeleiden en omgaan met volwassenen verder ontwikkeld. 

Remke zette in Vlaanderen het Helend Knuffelen op de kaart. Zij kon bij hem eerst jaren terecht als cursist, nadien stond ze naast hem als assistente en uiteindelijk nam ze dit graag van hem over. In onze maatschappij is er momenteel een tekort aan aanraking en nood aan een plek die dit op een veilige, rustige en mooie manier kan bieden en helen. 

Ze vindt het fijn wat haar zo ver heeft gebracht nu te mogen delen met anderen.

“ Nele geeft geen knuffelen, maar IS knuffelen.  Zij is de belichaming van knuffelen. ” R.K.

“ Nele is knuffel-overste geworden.” D.T. 

“ Nele weet met haar liefdevolle, zachte benadering een veilige sfeer te creëren waarbinnen je stap voor stap het vertrouwen voelt om je tegen het einde van de avond open te stellen voor de warme aanrakingen. Dit maakt de knuffels helend. “ E.D. 

Cursussen

H vr 23/06/2023 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19
H vr 29/09/2023 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19
H vr 27/10/2023 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19
H vr 24/11/2023 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19
H vr 22/12/2023 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: