Nele Van Loock

Biografie

Laten we zachtheid, warmte, veiligheid, liefde en aanraking samen meer in de wereld zetten. 

Nele Van Loock (°1982) geeft in het Oost West Centrum het Helend Knuffelen.

Zij is trotse moeder van een tiener-zoon, een tiener-dochter en een opa-hondje en heeft op regelmatige basis ook een pleegkindje opgevangen.

Met heel veel passie begeleidt zij graag kinderen en volwassenen. Meer dan 10 jaar was zij zorgleerkracht in het basisonderwijs en nadien gaf ze les in het buitengewoon onderwijs. Op die bijzondere plek bracht zij als handwerkleerkracht hoofd, hart en handen (of geest, ziel en lichaam) in verbinding en balans met elkaar. Momenteel zorgt ze voor extra begeleiding en omhulling voor kinderen met een beperking. Zij is heel blij om mee aan hun warme basis te mogen werken en vanuit het hart te mogen zorgen voor deze bijzondere kinderen. Echt in verbinding kunnen gaan met deze kinderen, creëert een veiligheid en vertrouwen die alleen maar helpend is om vooruit te gaan en uit te groeien tot een zelfzeker persoon.

Sherborne (een bewegingspedagogiek) en massage, zowel bij kinderen  als volwassenen, hebben altijd haar aandacht getrokken. Volgens Nele draait het  in het leven om bewust contact maken. Contact maken met jezelf en contact met de ander. En haar taal hierin is oprechte aanwezigheid in het hier en nu, creativiteit en aanraking. 

De huid is onze eerste omhulling en tevens ons grootste orgaan.  Werkelijk liefdevolle aanraking ervaren is essentieel voor een brede, evenwichtige ontwikkeling. Doordat mensen vaak tekortkomingen ervaren op dit vlak (o.a. door nare ervaringen en/of een gemis in hun eerste levensjaren), vindt Nele het fundamenteel belangrijk om op dit deel in te zetten. Aanraking helpt trauma’s te reduceren en de oxytocine die vrijkomt, geeft mensen een beter/rustiger/veiliger gevoel. Dit heeft Nele mogen ervaren en leren o.a. van Remke Kamphuis. Nele heeft bij deze Innerlijke Kind Therapeut jaren les kunnen volgen, haar eigen proces kunnen doorleven, ervaring kunnen opdoen en mogen groeien tot wie ze nu is. In de Innerlijke Kind Coachopleiding heeft zij haar competenties in het begeleiden en omgaan met volwassenen verder ontwikkeld. 

Remke zette in Vlaanderen het Helend Knuffelen op de kaart. Zij kon bij hem eerst jaren terecht als cursist, nadien stond ze naast hem als assistente en uiteindelijk nam ze dit graag van hem over. In onze maatschappij is er momenteel een tekort aan aanraking en nood aan een plek die dit op een veilige, rustige en mooie manier kan bieden en helen. 

Ze vindt het fijn wat haar zo ver heeft gebracht nu te mogen delen met anderen.

“ Nele geeft geen knuffelen, maar IS knuffelen.  Zij is de belichaming van knuffelen. ” R.K.

“ Nele is knuffel-overste geworden.” D.T. 

“ Nele weet met haar liefdevolle, zachte benadering een veilige sfeer te creëren waarbinnen je stap voor stap het vertrouwen voelt om je tegen het einde van de avond open te stellen voor de warme aanrakingen. Dit maakt de knuffels helend. “ E.D. 

“Helend knuffelen door Nele is: warm – uitnodigend – zacht – vragen – ontvangen - toch volwassen blijven – deugd – langzaam – opbouwen – helend – diepgaand   -   samen    ...“ Ineke

Nele geeft bij Oost West Centrum in Antwerpen de cursus Helend Knuffelen, ongeveer maandelijks op vrijdagavond. In deze workshop kan je op een veilige, comfortabele plek oefenen in jouw grenzen voelen en aangeven én rekening houden met die van de anderen.  Ook leer je helder, duidelijk en respectvol te communiceren, trouw blijvend aan jouzelf. En je geniet van echte verbinding. Tijdens het knuffelen wordt het hormoon oxytocine geproduceerd. Dit knuffelhormoon zorgt ervoor dat we ons ontspannen. Het werkt dus stress-reducerend. Het vormt de tegenpool van cortisol en adrenaline, die ook stress-hormonen worden genoemd.Je kan kennismaken met Nele en het helend knuffelen op de open deur dag.

Cursussen

H vr 24/05/2024 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19
H vr 28/06/2024 Helend knuffelen OWC Antwerpen 19

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: