Eddy Hubrechts

Biografie

Midden jaren tachtig werd ik door een vriend gevraagd of ik een keertje wilde meegaan naar Nederland om er aan een lesje tai chi mee te doen. Ik was in die tijd hevig fan van de “harde” stijl karate en had er eigenlijk niet echt zin in maar ja wat is nu één lesje….. dus ging ik mee. Daar kwam ik Nelly Klabbers tegen die daar de lessen verzorgde. Nelly gaf zeer “inspirerend” les en ik dacht laat ik in ieder geval toch maar “enkele” keren meegaan!

Ondertussen kregen we tijdens de lessen ook nog eens te horen dat er in San Francisco een Chinese man woonde, namelijk Ben Lo, waar Nelly ook een tijdje bij studeerde ergens begin 80 jaren. In 1987 besloten mijn vriend en ik eens een “kijkje” te gaan nemen in San Francisco en Ben Lo te ontmoeten en in zijn school te oefenen.

Na een tijdje oefenen in Ben zijn school kwamen mijn vriend en ik tot het besluit dat het “zinvoller” was om te stoppen met het “harde” en verder te gaan met het “zachte”!

Na ondertussen reeds meer dan 25 jaar tai chi te beoefenen weet ik zeker dat we toen een goede keuze maakten om ons verder te verdiepen in tai chi en gelukkig kan dat tot op hoge leeftijd.
De verdieping in zinken, loslaten en openen is voor mij een prachtige “oefening” (lees kunst) om lichaam en geest goed te onderhouden!

Eddy geeft in Oost West Centrum Antwerpen tai chi oefendagen voor mensen met basiservaring (Chen-man-Ch'ingstijl, korte vorm). Voormiddag en namiddag kan je apart volgen. Voor de voormiddag is kennis van het eerste deel van de vorm voldoende (1ste jaar tai chi). De namiddag (2de deel van de vorm) is voor mensen van het 2de jaar en gevorderde tai chi beoefenaars.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: