Annekke Wouters

Biografie

Als kind hield ik ervan om op ontdekkingstocht te gaan in de tuin, in het bos of op het strand. Ik ging op zoek naar bloemen, planten, stenen en schelpen en ik bestudeerde de dieren die ik tegenkwam. Door de jaren heen werd ook 'de helper' in mij wakker en bracht me bij de volgende vragen: en hoe zit de mens nu in elkaar en hoe kan ik mijn medemens helpen?

Tijdens mijn studies verpleegkunde en een master medisch-sociale wetenschappen werden vele vragen beantwoord. 

Gedurende mijn meer dan 10 jaar praktijkervaring in de ouderenzorg en in het ziekenhuis werd me al gauw duidelijk dat ik me steeds meer vragen begon te stellen:

Waarom werden we nu ziek? Wat was nu 'de zin van ziek' zijn? Zijn we nu 'echt' genezen na het nemen van medicatie of na een operatie? Wat met ons 'zelfgenezend vermogen' ? Kan de 'kracht van de natuur' ons helpen? Is er meer dan wat we zien met het blote oog? Hoe kan ik 'echt' helpen?

Deze zoektocht bracht me op het pad van intuïtieve ontwikkeling, energetisch lichaamswerk, reiki, mediumschap, antroposofie, Bach Bloemen en macrobiotiek. Tijdens deze opleidingen kwam ik steeds meer tot de ontdekking dat niet de ziekte van belang is maar wel de zieke mens. Hoe staan we in het leven en wat is onze 'state of mind'? Ook mijn partner en onze 2 kinderen brachten me tot fantastische inzichten.

Tijdens mijn opleiding tot Bach Bloemen consulent kwam ik de volgende woorden van Dr. Edward Bach tegen: 'Uiteindelijke, volledige genezing komt van binnenuit, van de ziel zelf, die door haar weldadigheid de gehele persoonlijkheid van harmonie doorstraalt wanneer haar dat wordt toegestaan'.

Om ons goed/ gezond te voelen, om ons authentieke zelf te zijn, om te doen wat we te doen hebben in dit leven, hebben we inzicht in onszelf nodig waardoor er een proces van zelfbewustzijn kan ontstaan. 

Voor mij is elke dag nog altijd een 'ware' ontdekkingstocht. Ik kijk er alvast naar uit om nieuwe tochtgenoten te mogen ont-moeten.

Cursussen

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze lesgever.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: