Katrien Hendrickx

Biografie

k ben Katrien Hendrickx, gedreven, enthousiast en eeuwige studente. Er valt in volle verwondering en bewondering zoveel te ontdekken.

Als germaniste gaf ik 14 jaar Nederlands, Engels en Duits en werd daarna lector Communicatieve Vaardigheden in een lerarenopleiding gedurende 10 jaar. Een burn-out bracht mij tot stilstand. In mijn zoektocht naar herstel maakte ik kennis met heel wat complementaire geneeswijzen. Ik werd gefascineerd door deze holistische visie op de mens en de wereld en ik begon een boeiende ontdekkingstocht. Het werd de basis voor mijn praktijk in 2005 waarin ik via reflexologie, yoga en massages mensen begeleid op hun weg naar welzijn, gezondheid en welbevinden.

In 2009 ontdekte ik Zhineng Qigong en er ging een nieuwe wereld open. Mijn waarneming van subtiele energieën en mijn Fingerspitzengefühl werden verder verfijnd. Ik werd Instructor Zhineng Qigong Level 1 in juni 2014 en Level 2 in januari 2017. In 2016 volgde ik de 3-weken training in China en Tibet. Dit was een prachtige ervaring waarin ik zelf de transformerende en genezende kracht van Zhineng Qigong mocht ervaren. Door de lockdown van Corona in 2020 zijn heel wat Chinese leraren online opleidingen beginnen geven zodat ik mijn kennis en ervaring verder kan verdiepen. Ik werd Mingjue Gongfu trainer in april 2020 en Mingjue Healer in mei 2022. Vanaf 2014 geef ik Zhineng Qigong les, en sinds 2020 ook Healing Qigong aan kankerpatiënten en mensen met andere ziekten en klachtenpatronen. Het is prachtig om te zien hoeveel mensen baat hebben bij Zhineng Qigong. Teacher Wei Qifeng gaf mij de toestemming en het vertrouwen om de opleiding te geven tot Instructor Mingjue Gongfu Zhineng Qigong Level 1 en oorspronkelijk materiaal te gebruiken als basis voor de opleiding en mijn boek. Naast mijn vakkennis van Zhineng Qigong, heb ik - als gewezen hoofdlector in een lerarenopleiding - de expertise om goede instructors op te leiden.

Heel graag verspreid ik mee Zhineng Qigong, die gezondheid en welzijn bevordert en ons bewustzijn ontwikkelt, gebaseerd op eeuwenoude Chinese wijsheid. Haola!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: