Marleen Verschueren

Biografie

Creativiteit en healing staan centraal in mijn leven. Ze krijgen op verschillende manieren vorm, als kunstenaar, vedic artist, sjamaan, reiki-beoefenaar, kinesiologe, en cranio-sacraaltherapeute. Naast het creëren van eigen werk, leid ik persoonlijke en groepssessies en deel ik mijn kennis tijdens workshops. Werken rond bewustzijn is daarbij de kern. We zijn geen afgescheiden deeltjes, maar onderdeel van één geheel, en daarin zijn we tegelijk ook alles.

Creativiteit was altijd al deel van mijn leven. Drieëntwintig jaar lang kon ik me uitleven in de bloemensector. In de creatie van bloemstukken combineerde ik geur, kleur en vorm. Tijdens dat werk voelde ik heel duidelijk dat elk nieuw ontwerp vorm krijgt vanuit een verbinding met een grotere bron. Deze verbinding was voor mij heel natuurlijk. Ik kon me er gemakkelijk op afstemmen, voelde dan de liefde in mezelf stromen en mijn handen hoefden maar te volgen.
De verbinding met de bron via de bloemen werd in een oogwenk doorgeknipt, toen onze dochter omkwam in een auto-ongeval in 2001. Wat al die jaren vanzelfsprekend was geweest, stokte door emotionele blokkades en vragen die geen antwoord kregen. Ik worstelde. Want wat is er echt belangrijk in het leven? Wat heeft existentiële waarde? Is het mogelijk om een andere richting uit te gaan? En zo ja, waar moet het dan naartoe?


Ik kon niet anders dan afscheid te nemen van de bloemen en hun kleuren. Dat proces kostte me een vol jaar. En daarmee doofde het licht. Pas toen de kleuren zich in een andere vorm aandienden, tussen de borstels en de doeken op de kunstacademie, voelde ik het licht weer opflakkeren. In die turbulente periode diende zich ook het pad van de healing aan, met allerhande opleidingen en ontmoetingen, waarvoor ik vandaag vooral dankbaarheid kan voelen. Door uit de crisis te groeien, kan ik nu zien dat alles altijd samenvalt, en dat kunst, healing en leven innig verbonden zijn. Die gedachte geeft me rust, vrede en openheid. Alles mag, alles is mogelijk en dat wil ik ook in mijn aanpak laten weerklinken.

Bij Oost West Centrum bied ik twee workshops aan: vedic art en het enneagram. Voor mij zijn het twee Bewustzijnspoorten die naar dezelfde dimensie leiden. Vedic art is hiervoor creatief gereedschap, het enneagram is een mentale tool.  

Cursussen

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze lesgever.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: