Ingrid Debert

Biografie

Ik ben moeder van twee kinderen en geef al meer dan 20 jaar les bij Oost West Centrum.

30 jaar geleden voltooide ik de 3-jarige opleiding bij Oost West Centrum en studeerde daar macrobiotische voeding, oosterse healing, filosofie en shiatsu. Daarna volgden verdiepingscursussen bij internationale lesgevers. Een basisopleiding shiatsu vulde ik aan met een opleiding ayurvedische massage en aromatherapie. Bovendien volgde ik meerdere jaren trainingen in energetisch en spiritueel genezingswerk in Schotland bij Joy Foubistar en Mary Tulloch om mijn massagewerk te verdiepen. Sinds 2006 volg ik jaarlijkse trainingen bij Tom Monte, o.a. een vierjarige training voor healers en interactieve counseling. Sinds 2015 ben ik ook gecertifieerd Kundalini Yoga Instructeur Level 1.

Ik heb een Master Vertaler/tolk Frans-Duits, gaf een 10-tal jaar Frans in het klassieke en alternatieve onderwijs, en zowel aan kinderen, tieners als volwassenen, begeleidde kinderen met een visuele beperking in het gewone onderwijs en werk nu als zorgcoördinator in een school met anderstalige kinderen.

Mijn passie is mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een gezond en gelukkig leven.

Ingrid geeft les in de vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit van Oost West Centrum. Ze geeft ook de cursus verhoog je immuniteit met gezonde darmen en longen, een zuiveringskuur en detox weekend in de Ardennen (Orval) met kooklessen voor gezonde darmen (gefermenteerd voedsel!), yoga voor sterke longen, ontspannende massages, meditaties en wandelingen in de natuur om je immuniteit een flinke boost te geven.

Blogartikels

Versterkende misosoep met brandnetel en paardenbloem voor 3 personen!

Recept: Ingrid Debert Ingrediënten voor 3 personen: 1 ui - 1 wortel of peterseliewortel - 1 stukje paardenbloemwortel (of vervang door kliswortel of gewone wortel) - 3 verse shitakes - 3 broccoliroosjes - een handvol verse brandnetelblaadjes - wakame of dulce Ga de tuin in,  graaf een paardenbloemwortel uit, de grond is nog lekker nat, dus dat gaat prima! Pluk een handvol verse brandnetels - rits de blaadjes eraf en gooi de takjes weg. Zet een pan water op met 1 ui in maantjes, de fijngehakte paardenbloemwortel, de shitakes, de andere wortel in lange schijven en breng aan de kook....

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: