Yannick De Strycker

Biografie

Aangezien de ineenstorting van biosfeer en samenleving zich traag maar gestaag verder ontvouwt, vraagt Yannick (hij/hem) zich af hoe een zinvol leven er dezer dagen kan uitzien. Hij laat zich hierbij eerder leiden door vragen dan door antwoorden.

Wie ben ik? Hoe verhoud ik me tot de Aarde? Hoe kan ik het leven dienen? Vele vraagtekens die fungeren als wegwijzers weg van gedrag en denkwijzes die niet langer dienen.
 
Het samenbrengen van activisme en spiritualiteit vindt hij intrigerend. Cirkelwerk is voor hem thuiskomen. Hij geeft vormingen rond groepsdynamica bij Scouts en Gidsen Vlaanderen en faciliteert Actieve Hoop bij Extinction Rebellion. Hij is vertrouwd met voedselbossen, Deep Democracy en verbindende communicatie.
 
Yannick geniet van traagheid. Dat klinkt alvast beter dan zeggen dat Yannick niet functioneert onder druk en zich haast nooit haast. Woordspelingen, daar kan hij erg van genieten. Ook bomen krijgen geregeld zijn aandacht, in zijn geheel of in dunne sneetjes met inkt erop. Men zegge dat het woord boek afkomstig is van het woord beuk. Gezelligheid met vrienden en familie zijn voor hem een mooie spiegel voor de schoonheid van het leven. Yannick vindt het ook een beetje vreemd om over zichzelf te schrijven in derde persoon.

Cursussen en ervaring:
Facilitator Development Program for the Work That Reconnects van Joanna Macy
Roots of Resilience bij ULEX
instructeur bij Scouts en Gidsen Vlaanderen: meerdaagse vormingen rond groepsdynamica
Train the trainer verbindende communicatie  bij De Lotus
Deep Democracy level 1-4 bij HUMMUS

Yannick geeft bij Oost West Centrum in Antwerpen de cursus verbindingswerk. Daarin komen we samen om te zien wat voor schoonheid er te rapen valt wanneer we erkennen dat de ineenstorting van samenleving en biosfeer niet meer te stoppen valt. We gaan aan de slag met ervaringsgerichte oefeningen uit The Work that Reconnects. Je kan kennismaken met Yannick en de cursus verbindingswerk op de open deur dag. Hij geeft ook een proefles

Cursussen

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze lesgever.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: