Guido Paeps

Biografie

Guido Paeps, Osteopaat DO:

"Lesgeven was mijn passie, praktijkbeoefening mijn vrijetijdsbesteding’. Ik heb nooit het gevoel gehad te moeten werken tijdens mijn loopbaan, maar altijd mogen en kunnen doen wat ik graag deed en waar ik mij goed in voelde.

Mijn onderwijsloopbaan begon als leraar lichamelijke opvoeding maar heeft zich nadien voornamelijk voltrokken in het Hoger Onderwijs. Ik doceerde paramedische vakken: biologie, anatomie,  pathologie, revalidatiewetenschappen, psychomotoriek, EHBO en diverse massagetechnieken. Deze lesopdrachten heb ik steeds kunnen combineren met een praktijk kinesitherapie en vervolgens osteopathie.

Een integraal-holistisch mensbeeld was steeds mijn benadering zowel van mijn studenten als mijn patiënten. 

Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte voor velen van ons. Verschillende vormen van massages bieden hiertoe de mogelijkheid. Sinds vele jaren volg en geef ik met veel overgave, diverse massagecursussen.

Momenteel geef ik medisch gerelateerde voordrachten voor diverse organisaties. Weten (informatie verwerven), kennen (die kennis zich eigen maken en daardoor inzicht verwerven) gaan kunnen (het geleerde toepassen) vooraf. Ik vind nog steeds erg veel voldoening in het kunnen doorgeven van mijn opgedane ervaringen en mensen hierdoor inzichten en vaardigheden bij te brengen op die terreinen die mij steeds hebben geboeid. Die interactie met hen is ook voor mij, nog steeds een leerrijk proces."

Guido Paeps geeft bij Oost West Centrum verschillende cursussen die je gezondheid boosten op een natuurlijke manier. Hoe je via darmmassage, andere massagetechnieken en ontspanningstechnieken zowel de gezondheid van je darmen als je psychische gezond kan verbeteren, leer je in de cursus Activeer je brein, masseer je darmen. De cursus zalig slapen geeft mensen met slaapproblemen tips om te leren goed te slapen), in de cursus voel je vitaler verhoog je op een gezonde en duurzame manier je vitaliteit door een betere houding en beweging, efficiënt slapen en uitrusten, preventie van energieverlies en vermoeidheid, en zelfzorg voor minder stress. De cursus mijn lichaam, mijn instrument  geeft vanuit een integrale holistische visie een introductie in de anatomie, fysiologie en pathologie van de verschillende lichaamsstelsels en geeft ook tips voor de natuurlijke preventie van veel voorkomende ziektes en aandoeningen. De cursus nek- en rugklachten gaat over de oorzaken, gevolgen en preventie van nek- en rugklachten om ze snel te ontdekken en er efficiënt mee te leren omgaan. 

Cursussen

V wo 04/10/2023 Verbeter de darmfunctie, activeer je brein OWC Antwerpen 35
Z do 05/10/2023 Zalig slapen Leuven 19
V vr 20/10/2023 - vr 27/10/2023 Voel je vitaler OWC Antwerpen 125
A zo 05/11/2023 - wo 08/11/2023 Activeer je brein, masseer je darmen Orval 440
M do 16/11/2023 - do 30/11/2023 Mijn lichaam, mijn instrument OWC Antwerpen 190
N di 28/11/2023 Nek- en rugklachten Leuven 19

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: