Annelies Ruts

Biografie

Apotheker

Van kinds af aan ben ik opgegroeid in een omgeving waar gezonde voeding belangrijk was. Mijn grootmoeder kweekte zelf planten in de tuin die werden ingezet bij allerlei kwaaltjes. Mijn moeder, die chronische hepatitis had opgelopen als verpleegster in een ziekenhuis, genas zichzelf van deze ziekte door middel van voeding en kruiden. Haar artsen vroegen haar hoe zij dit voor elkaar had gekregen, want chronische ziekten kun je toch niet genezen, of wel? 

Mijn interesse voor gezondheid was dus gewekt en ik ging dan ook voor Apotheker studeren. Na jarenlang in de apotheek en vervolgens in de farmaceutische industrie te hebben gewerkt, zag ik hoe mensen vaak zieker werden en in een vicieuze cirkel terechtkwamen. Ze bezochten specialisten voor één specifiek orgaan in hun lichaam en kregen vaak een lange lijst met medicatie die hen op termijn nog zieker maakte. Niemand bekeek hun lichaam als geheel. Ons lichaam heeft echter een enorm zelfherstellend vermogen als we het in zijn geheel bekijken en de onderliggende oorzaken aanpakken in plaats van alleen symptomen te bestrijden. 

Mijn zoon werd prematuur geboren op 32 weken en ik realiseerde me dat mijn drukke levensstijl dit zeker niet ten goede was gekomen. Ik wist wel dat ik meer tijd en liefde aan mezelf moest besteden, maar paste dit nog niet altijd consequent toe. Ik kwam toen in aanraking met yoga en meditatie en kon toen veel makkelijker tot mijn kern komen. De geboorte van mijn dochter was een heel andere ervaring! Ik heb toen geluisterd naar mijn lichaam en het alles gegeven wat het nodig had😉. Na de vermoeiendste jaren als mama, was het tijd om mijn hart te volgen.

Daarom besloot ik 5 jaar geleden om de farmaceutische wereld vaarwel te zeggen en mijn intuïtie en passie te volgen. Ik ging orthomoleculaire geneeskunde in Canada bijstuderen om mijn eigen praktijk te kunnen opstarten. Het kriebelt om mijn passie voor gezondheid te delen en mensen te inspireren om bewuste keuzes te maken en goed voor zichzelf te zorgen, waarbij slaap, beweging, gezonde voeding en veel plezier de fundamenten zijn.  Zoals ook Hippocrates de vader van de westerse geneeskunde, lang geleden al zei: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” En waar een wil is, is een weg, ook om chronische aandoeningen te verbeteren of soms zelfs om te keren. Maar het allerbeste plan is om deze te voorkomen door gezond en lief te zijn voor jezelf.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: