Eefje Smets

Biografie

° 1977, Zoersel

Als kind was oprecht contact met de mensen rondom mij essentieel.  Om vanuit die verbondenheid met anderen te leven, stootte ik vaak op drempels en conflicten.  Ik ontdekte gaandeweg dat Geweldloze Communicatie een manier was om dit om te buigen.  Het gedachtegoed van grondlegger Marshall Rosenberg werd mijn passie. En zo ontdekte ik in eerste instantie vooral mezelf.

Na 20 jaar nam ik afscheid van mijn eerste liefde: lesgeven aan pubers uit het secundair onderwijs. Ik schoolde me om tot coach in Verbindend en Geweldloos communiceren.  Met de intentie om ten volle te leven en te denken vanuit evenwaardigheid en dialoog.  Met andere woorden: het is de rode draad doorheen mijn dagdagelijks functioneren als moeder van twee tienerdochters, ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg, vriendin, collega, …  

Vandaag gebruik ik al mijn onderwijs- en levenservaring om mensen op verschillende manieren in verbinding te brengen met zichzelf en de ander. 

Eefje geeft bij Oost West Centrum in Antwerpen de basiscursus verbindende communicatie en de verdiepingscursus. Leren verbindend communiceren verhoogt de kwaliteit van je werk- en privé-relaties.  Vanuit zelf-verbinding ga je in verbinding met de ander. Je leert eerlijk en respectvol te uiten wat er in je omgaat en empathisch, zonder oordeel, te luisteren naar de ander.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: