Bart De Herdt

Biografie

° 1974, Geel

Als zesde in een rij van zeven kinderen en als sensitief persoon was het misschien wel de grootste uitdaging tijdens mijn kinderjaren om mijn plaats te kunnen en durven innemen. En dit vooral verbaal en op gevoelsvlak, én in het bijzonder ten opzichte van mijn drie oudere broers.
En dit verlangen om mij gelijkwaardig en zonder oordeel te kunnen uitspreken vertrekkend vanuit mijn gevoel is nu net toevallig mijn passie geworden. Een kwaliteit in ontwikkeling.

Ongeveer 25 jaar geleden kwam het boek Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg op mijn pad.  De inhoud kwam me zo natuurlijk voor, het stelde enkel op scherp wat ik al voelde.  Het veranderde niet alleen mijn wijze van communiceren maar installeerde ook automatisch een andere manier van naar de dingen kijken, een nieuwe poort naar meer bewust-zijn.

Kort daarop besloot ik om met 4 andere mensen tweewekelijks samen te komen en heel concreet te oefenen:  waar liepen we tegenaan in ons dagelijks leven en hoe kon het model van Verbindende Communicatie (VC) ons hierbij helpen? 

Daarna werd het een eerste natuur.

In al mijn jobs kon ik met VC aardig vooruit, als rechterhand van een aantal zaakvoerders, als vertrouwenspersoon, als lesgever in de gevangenis, als bemiddelaar, … en nu als lesgever NT2 en als coach. 

En nog iedere dag maakt het me tot een vrijer voelend familielid, partner, vriend, mens.

Bart geeft bij Oost West Centrum in Antwerpen de basiscursus verbindende communicatie en de verdiepingscursus. Leren verbindend communiceren verhoogt de kwaliteit van je werk- en privé-relaties.  Vanuit zelf-verbinding ga je in verbinding met de ander. Je leert eerlijk en respectvol te uiten wat er in je omgaat en empathisch, zonder oordeel, te luisteren naar de ander.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: