OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Adult Attachment Therapy - lezing

Adult Attachment Therapy - lezing

Adult Attachment Therapy - lezing


Ik voed mijn kinderen op en ik geef ze mee ...

Ik ben oké of ik ben niet oké, de ander is oké of de ander is niet oké, bekende zinnetjes die ervoor kunnen zorgen dat wij op een bepaalde manier kijken naar de wereld. Overtuigingen die soms voortkomen uit de tijd dat we nog niet kunnen spreken, de babytijd tot 3 jaar. De tijd dat onze ouders onze enige veilige haven waren en van waaruit we de wereld gingen ontdekken. Echter ging dat allemaal wel zo vlot? Waren onze ouders wel zo veilig? Bij ongeveer 45 % van de Vlamingen was dat niet het geval en zien we patronen van hechtingsangst, verlatingsangst en bindingsangst. We zien patronen van moeilijkheden met contact maken en patronen van moeilijkheden met intimiteit. Kortom, we zien patronen die voort kunnen komen uit de vroege kinderjaren, waar de hechting aan en de veiligheid van onze ouders van wezenlijk belang was.

Nu beginnen de psychologen en psychiaters meer zicht te krijgen op het belang van die jaren voor onze verdere ontwikkeling naar volwassenheid, voor onze zelfstandigheid en ons vertrouwen in de wereld. Ook zien ze dat als er een goede hechting was, dat een eventuele tegenslag op latere leeftijd sneller verwerkt kan worden. In die jonge jaren hadden we echter nog geen stem, geen woorden om ons te uiten of ons deze tijd later te herinneren. En daar zit het probleem. We "weten" het niet. We weten dus niet waar het vandaan komt, waar we naar op zoek zijn. We kunnen het echter wel "voelen". We voelen dat er iets gedaan mag worden, we voelen dat zoals het nu gaat niet goed gaat. Alleen de vraag is hoe?

Op deze avond zal Remke een lezing geven over de Adult Attachment Therapy, een nieuwe therapievorm, die speciaal ontwikkeld is voor mensen wier problematiek zit in de jonge kinderjaren en waarbij de hechting vaak een rol speelt. Tevens zullen zij de deelnemers uitnodigen deel te nemen aan een unieke ervaring: het ontdekken van de eigen hechtingspatronen.

Wat kan hiervan de winst zijn? We weten dat ouders een hechtingspatroon kunnen doorgeven aan hun kinderen. Door zelf bewust te zijn van het eigen patroon en er eventueel iets aan te doen, zullen we onze kinderen hiermee een dienst bewijzen. Dus waarom de kinderen opzadelen met de problemen, als u ze zelf voor hen op kunt lossen? Griet en Remke hopen u dan ook te mogen verwelkomen op deze eerst avond over deze therapievorm. Voor meer informatie over Adult Attachment Therapy: www.deviercirkels.be

Geplande cursussen

OWC - Program Detail