
Vegan kookles, 1 avond, Antwerpen.
Ontdek de hipste vogel uit de familie van gezonde plantaardige eiwitten: de kikkererwt. Een gedroomde basis voor borrelnootjes, falafel, soep, stoofpot, salade, humus en zelfs dessert. Komt dat zien! En proeven!
Kikkererwten maken deel uit van de peulvruchtenfamilie. De laatste jaren zijn ze ook bij ons behoorlijk populair, maar in het Midden-Oosten worden ze al duizenden jaren geteeld en gegeten. De nootachtige smaak en de
textuur gaan goed samen met verschillende andere soorten voeding en ingrediënten. Kikkererwten zijn een rijke bron van vitamines, mineralen en vezels en zijn daarom goed voor de gezondheid. Ze bevorderen de
spijsvertering, helpen het gewicht op peil te houden en verlagen het risico op verschillende ziektes. Bovendien bevatten ze veel eiwitten waardoor ze een goede vervanging zijn voor vlees in vegetarische en veganistische
eetpatronen. Doordat kikkererwten veel vezels en eiwitten bevatten (maar weinig calorieën) zorgen ze ervoor dat je na het eten ervan een voldaan gevoel hebt en er weer even tegenaan kan!
Gezond, lekker, vegan, veelzijdig, makkelijk, snel, niet duur, wat wil je nog meer.
We koken 1 keer kikkererwten en maken daarmee gerechten van aperitief tot dessert: borrelnootjes, falafel, soep, stoofpot, salade, humus, zelfs een dessert.
En ook belangrijk: je krijgt tips om gasvorming bij het eten van peulvruchten te voorkomen.
Iedereen welkom!
Deze cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke voorkennis nodig en het is ook niet erg als je nog weinig of geen kookervaring hebt.
Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.