
Cursus in Antwerpen, 1 halve dag
Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt.
Op deze bakdag leer je zelf brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijnenbrood gaan de oven in. Voortaan hoef je de deur niet meer uit voor vers brood; je haalt het warm en knapperig uit eigen oven.
Beroepsbakker Ben bakt verschillende broden en toont je de techniek van het kneden en vormen van het deeg. Hij geeft ook uitgebreid informatie over de verschillen tussen gist en zuurdesem brood, en legt uit hoe je zelf zuurdesembrood kan bakken. Om praktische redenen wordt in de les enkel met gist gewerkt.
Bakles met bio en vegetarische ingrediënten.
In de vervolg praktijkles brood bakken: Bak je eigen broodje ga je zelf aan de slag (Ben stuurt bij waar nodig) en ga je met je zelfgebakken broodje naar huis.
"Willen jullie Ben bedanken voor zijn cursus 'Bak je eigen broodje'? Het leek me op het eerste zicht nogal veel werk... maar uiteindelijk werd de goesting om het te proberen te groot en ondertussen heb ik mijn eigen weg gevonden in het brood bakken (toch al meer dan een maand ondertussen). Ik ben heel blij dat ik nu een biobroodje aan mijn partner kan geven wat hij ECHT lekker vind (vol speltmeel, speltdesem uit een zakje, amandelmeel en sesamzaadjes, alles uit de biowinkel natuurlijk!), ik maak per keer 3 kleine broodjes dan hoef ik maar 1 keer te bakken voor 3 dagen en blijft het toch vers omdat het niet aangesneden wordt." Wendy D., Buken
Iedereen welkom!
Deze cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig.
Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.