OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Op ontdekkingstocht in je eigen levensloop

Op ontdekkingstocht in je eigen levensloop

Op ontdekkingstocht in je eigen levensloop


“Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen” (S. Kierkegaard)

We leven in een tijd waarin veel mensen zoeken om dichter bij hun essentie te leven. Door terug te kijken op je eigen levensverhaal kun je heel wat leren over wat bij jou past. In wat je tot nu toe deed zitten de ‘geheimen’ van de toekomst reeds verborgen. Wat je tot nu toe deed is immers niet toevallig, maar vol van betekenis. Zelfs in je dwaalwegen zit wijsheid, net zoals de parel in de oester slechts ontstaat door het vreemde stof, dat in de schelp is binnengedrongen, te omringen en te koesteren met paarlemoer.

“Keuzes die gebaseerd zijn op het eigen levensverhaal zijn authentiek en duurzaam, ze zijn de verwerkelijking van onze essentie .” (Eva de Waard)

Als je vragen hebt over jouw levenspad of dichter wil komen bij jouw levensthema’s, dan is deze cursus iets voor jou … misschien doe je wel de ontdekking van je leven.
In deze cursus ga je op verkenning in je eigen levensverhaal. Je krijgt enkele “nieuwe brillen” aangereikt om je eigen biografie te onderzoeken: innerlijke en uiterlijke levenslijn, levensfasen en wetmatigheden, dieptelagen van de mens, levenspanorama en missie, …
In deze reeks worden theoretische inzichten gecombineerd met ervaringsgerichte oefeningen en persoonlijke reflectie. We werken in groep, in duo’s of trio’s, of individueel. Je eigen levensverhaal is het werkmateriaal tijdens de cursus.

Sammy Vienne (1956) is sociaal-pedagoog en heeft een eigen praktijk als coach, trainer en levensloopbegeleider.

OWC - Program Detail