OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Limbic Reflexology training

Limbic Reflexology training

Limbic Reflexology training


ANTWERPEN Verdieping voor reflexologen en reflexstudenten. Engelse docent, Nederlandstalig cursusmateriaal.
Voorbereidende studie: vanaf 30 augustus 2021. Praktische trainingsdagen (Antwerpen): 30 & 31 oktober.

Limbische reflexologie werkt specifiek op het vlak van o.a. emoties, pijnbeleving, op hoe rustig of overgevoelig het autonome zenuwstelsel reageert, de kwaliteit van ons geheugen, ME / CVS en fibromyalgie. 

Het doel van elke reflexologie-stroming is het herstel van de homeostase. De limbische reflexologie* richt zich specifiek tot de limbische hersennetwerken, die een centrale rol spelen in de regulerende processen die we homeostase noemen. Deze netwerken hebben te maken met ons geheugen, onze emoties en pijn. Ze bepalen onze emotionele, gedragsmatige en autonome reacties en onze ervaring van pijn. Een verstoorde werking van deze netwerken is de oorzaak van veel van de problemen waarvoor onze klanten onze hulp zoeken. De limbische reflexologie werkt met een 30-tal precieze reflexgebieden die corresponderen met kernen die betrokken zijn bij deze netwerken.

Deze cursus begint met een voorbereidende thuisstudie. Na betaling van het cursusgeld krijg je ongeveer zes weken voor de praktijkdagen de online cursus 'Preparing for Limbic' die bestaat uit 24 video lessen over de Limbische reflexgebieden. Tegelijk krijg je ook toegang tot al de bijkomende informatie op de Limbic website. Je moet ook het studieboek 'Limbic Reflexology: Student Textbook' bestuderen. Dit boek is verkrijgbaar bij Amazon (ongeveer £ 19). Een Nederlandstalige versie is te koop via https://www.amazon.co.uk/dp/1082355178/ref=sr_1_2?crid=2EDPINUDTFYYJ&keywords=limbic+reflexology&qid=1564146772&s=books&sprefix=Limbic+%2Cstripbooks%2C147&sr=1-2 . De online cursus en het boek samen geven je alle theoretische informatie die je nodig hebt. Ik raad je aan om jezelf 6 weken te geven om je met de inhoud vertrouwd te maken. Op het einde van de online cursus is er een quiz, en als je die vragen kan beantwoorden, ben je genoeg voorbereid voor de praktische dagen. 

Na de praktijkdagen krijg je toegang tot de online cursus 'Practicing Limbic' die gedetailleerde richtlijnen geeft om je case studies te realiseren. 

Tijdens de twee praktische lesdagen (31 oktober & 1 november) leren we alle limbische reflexgebieden en de daarbij horende technieken. We zullen ook enkele aandoeningen bespreken waarbij Limbische reflexologie een meerwaarde is en we leren om voor die aandoeningen met behulp van relevant wetenschappelijk onderzoek een behandelplan op te stellen waarin limbische reflexologie centraal staat. We zien ook hoe we de effectiviteit van onze behandelingen accuraat en efficiënt kunnen meten. Tijdens deze lesdagen krijg je een handboek met reflexkaarten en routines en al het papierwerk voor je behandelingen, zoals formats om behandelingen en resultaten te noteren en ondersteuning rond onderzoek en case studies. Je krijgt ook toegang tot de studentenpagina's op de Limbic website, waar je informatie kan downloaden en links krijgt naar materiaal voor onderzoek naar allerlei aandoeningen. 

Om het volledige certificaat van Limbic Reflex Therapeut te verkrijgen, maak je vervolgens 2 case studies, die je binnen de 6 maanden volgend op de lesdagen indient. Gedetailleerde richtlijnen voor casestudies worden gegeven op de trainingsdagen. Limbische reflexologie is geschikt gebleken voor een breed scala aan problemen zoals beschreven in het handboek. Het is met name nuttig voor ME / CVS en fibromyalgie, die zoals je wellicht weet kenmerken heeft van angst, depressie, chronische pijn en algemene functionele beperkingen. Een van de case studies zou daarom moeten gaan over iemand die fibromyalgie heeft.

Studenten hebben ontdekt dat het toevoegen van Limbische reflexologie aan hun gamma van mogelijkheden, hun werk naar een nieuw niveau heeft gebracht.

Meer informatie over Limbische Reflexologie en opleidingen hierin: https://limbicreflexology.com/

Hamish Edgar werkt als reflexoloog in South Yorkshire (UK), waar hij al dertig jaar woont. Hij is geboren in Schotland en was tot voor kort zijn hele leven werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. In 2010 voltooide hij zijn opleiding als reflexoloog bij de IIR (Sheffield) en begon hij een methode te ontwikkelen om psychische problemen te behandelen via reflexologie. Limbische reflexologie is het product van dat werk. Hij geeft sinds 2013 les in limbische reflexologie.

*Het Limbische systeem is de plek bij uitstek om de homeostase in het lichaam te beïnvloeden.  Het is onze monitor van wat er in ons lichaam en zijn omgeving afspeelt en limbische reflexologie staat ons toe om daar regulerend/ normaliserend  op in te spelen. Denk hierbij aan emoties, pijnbeleving, invloed op hoe rustig of overgevoelig het autonome zenuwstelsel reageert, de kwaliteit van ons geheugen. Door via het limbisch systeem daar modulerend te kunnen inspelen brengt het een merkbare verbetering op onze levenskwaliteit. Onze gevoelens van angst gaan minder met ons lopen als we ooit iets traumatisch hebben meegemaakt.  Pijn verminderd voelbaar in intensiteit, ons geheugen wordt positief gestimuleerd. 

Limbische reflexologie kan gebruikt worden samen met je gewone reflexologie of andere handelwijze of therapie.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail