OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Omgaan met eenzaamheidsgevoelens in deze uitdagende tijd

Omgaan met eenzaamheidsgevoelens in deze uitdagende tijd

Omgaan met eenzaamheidsgevoelens in deze uitdagende tijd


“Wees niet bang om eenzaamheid onder ogen te zien.
Het is een unieke kans om vriendschap te sluiten met jezelf.”
(Tibetaanse spreuk)

In deze tijd worden we gevraagd afstand te houden en onze contacten te beperken. Dit gaat in tegen onze natuurlijke impuls en ons verlangen. Dit versterkt de gevoelens van eenzaamheid.

Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van jouw eenzaamheid bij de ander ligt ... en deze oplossing is nu in grote mate afgesloten. Het is echter goed om te beseffen dat de ander jouw eenzaamheid tijdelijk kan verlichten, maar niet kan oplossen. P. Lampe zegt: “Het omgekeerde van eenzaamheid is niet samenhorigheid, maar eenwording met jezelf. Want eenzaamheid is in werkelijkheid verwijderd zijn van het eigen zelf.”

In deze online-workshop vertrekken we vanuit bovenstaande invalshoek.  In eerste instantie staan we onszelf toe om onze eenzaamheid te leren kennen en al zijn nuances en verschijningsvormen te exploreren. Vervolgens leren we manieren om onze eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij onszelf te blijven. Misschien ontdek je zo iets van de alchemie van een(zaam)heid.

We werken met verschillende werkvormen: duiding, ervaringsuitwisseling, meditatie, visualisatie, … In deze online workshop staat de uitwisseling en het contact centraal, via afwisseling tussen plenaire momenten en duo-opdrachten: je moet het zelf doen, maar niet alleen.

Begeleiding: Sammy Vienne – De Parel (www.parelsgewijs.be)
Sammy Vienne is sociaal-pedagoog, coach, levensloopbegeleider en trainer

OWC - Program Detail