OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Inspiratiedag 15/08/2020: natuurlijk gezond

Inspiratiedag 15/08/2020: natuurlijk gezond

Inspiratiedag 15/08/2020: natuurlijk gezond


Onderzoek via heel diverse invalshoeken hoe je jezelf op een natuurlijke manier gezond kan houden. Kies uit onderstaande workshops en laat je inspireren (3 workshops naar keuze voor 40 euro).

PROGRAMMA

 10-12u  12u30-14u30 15-17u
 traumaheling
 Remke Kamphuis
 adult attachment therapy
 Remke Kamphuis
 innerlijke kind
 Remke Kamphuis
trancedans
Sara Dykmans 
mindfulness & qigong
Patrick Sevenans (Mindful Me)
 mindfulness & qigong
Patrick Sevenans (Mindful Me)
de kracht van je adem
Sara Busselen
eutonie
Renild Van den plas
de kracht van je adem
Sara Busselen
gezond in contact met je lichaam
Bert Hectors
gezond in contact met je lichaam
Bert Hectors
gezond in contact met je lichaam
Bert Hectors

Vermeld aub bij inschrijving aan welke 3 workshops je wil deelnemen.

BESCHRIJVING VAN DE CURSUSSESSIES

TraumaHeling Remke Kamphuis
Voldoende beweging, goede kwalitatieve voeding, goede lucht: allemaal ingrediënten voor een gezond leven. Maar wat is een gezond leven als je lichaam veel stress kent? Als de darmen niet goed functioneren, puur omdat er een trauma op zit. Als je longen niet goed werken, puur omdat je vroeger iets meegemaakt hebt, waardoor het niet veilig was voluit te ademen. En als je je van dit alles bewust bent, dan kan je er nog wat aan doen, maar wat, als je je niet bewust bent van traumatische reacties van je lichaam? Peter Levine, grondlegger van Somatic Experiencing is hiermee bezig geweest. Zijn technieken en visies vormen de fundering voor TraumaHeling. Op deze inspiratiedag is het mijn bedoeling u duidelijk te maken hoe onbewuste patronen uw leven kunnen beheersen en vooral, wat we er aan kunnen doen. Ik laat u ervaren hoe u misschien wel op een vulkaan leeft, zonder dat te beseffen. Dat taal veel invloed op ons heeft, maar dat we daar niet rechtstreeks mee bezig zijn. Kortom, ik zal deze dag een poging doen u duidelijk te maken hoe alle gezonde levensmaatregelen alleen kunnen helpen als u zelf uw eigen basis goed hebt aangepakt. Voor meer informatie zie: www.hetinnerlijkekind.be

Adult Attachment Therapy Remke Kamphuis
Al in de baarmoeder mag het ongeboren kind zich veilig voelen. Dat is natuurlijk, maar in de praktijk is niets minder waar. Velen kennen geen warme baarmoeder. Ze komen al op de wereld met een tekort en vaak is het gezin waarin we terecht komen niet gezond. Voor een natuurlijke en gezonde opvoeding zouden we dus de ouders moeten veranderen. iets wat natuurlijk niet gaat. Het gevolg is dat we in onszelf een oplossing gaan zoeken voor de tekorten die we opgelopen hebben. Het begin van een leven dat niet zo natuurlijk is en zeker niet zo gezond. Vele ziektes hebben hier dan ook hun oorsprong. Ik hoop op deze dag u duidelijk te maken wat er nodig is en wat er gedaan kan worden om de tekorten in deze woordeloze periode op te lossen. Een oplossing die niet alleen u maar ook uw omgeving zal beïnvloeden. Voor meer informatie zie: www.adultattachmenttherapy.be

Het Innerlijke Kind Remke Kamphuis
Zoals in TraumaHeling is duidelijk gemaakt, kunnen alle ervaringen die we hebben opgedaan als kind van invloed zijn op ons verdere leven. We hebben onze ouders nodig om gezond en op natuurlijke wijze in het leven te komen staan. Zij mogen onze emoties reguleren. Maar wat als onze ouders het af laten weten? Als zij problemen hebben met hun eigen emoties? Wat geven ze dan door? Bij wie mogen wij het dan leren? Wat is dan ons voorbeeld, en nog sterker, welke overtuigingen zullen in ons brein een leidende rol gaan spelen in ons leven? Kunnen wij de verantwoordelijkheid dragen om onze eigen kinderen datgene te geven wat wijzelf tekort zijn gekomen?

Mindfulness & Qigong Patrick Sevenans (Mindful Me)
Tijdens deze workshop laat ik je kennismaken met twee praktijken die uitermate geschikt zijn om jezelf te monitoren en daardoor de gelegenheid te krijgen jezelf op een natuurlijke manier gezond te houden. Mindfulness laat je stoppen, kijken en vervolgens handelen. ŒHoe gaat het met me?∆ is daarbij steeds de cruciale vraag. Qigong zou je kunnen zien als mindfulness in beweging. De bewegingen nodigen je uit het lichaam te onderzoeken, met als voornaamste doel er goed zorg voor te dragen. Tegelijkertijd wordt de geest getraind op kalmte, op focus, op vriendelijkheid. Beide parktijken lenen zich er in het bijzonder toe om zelf, op een natuurlijke manier, een bijdrage te leveren aan je gezondheid.

De kracht van je adem Sara Busselen
In deze workshop laten we ons naar binnen voeren door onze adem. We openen onze ademhaling en herstellen daardoor het contact met ons gevoel, onze intuïtie en ontdekken onze innerlijke wereld. We komen in contact met onze gevoelens die onze huidige waarheid vertellen over alles. Vanuit deze verbinding leren we eerlijk te zijn met onszelf en integer en teder met onszelf te leven. We leren om antwoorden naar boven te laten komen vanuit het diepste van onszelf en ons leven te sturen door ons te richten op wat we wensen en nodig hebben. Dit betekent dat we leren om onze focus te verleggen van wat we niet meer willen naar wat we wensen in ons leven. We leren om de juiste vragen te stellen en zo onze intentie bewust te richten om ons leven op een integere manier vorm te geven. Je leert een oefening die je elke dag kan doen en die je de rest van je leven kan gebruiken om je leven vanuit het diepste van jezelf vorm te geven.

Kennismaken met eutonie: duurzame zelfzorg met je lichaam als kompas Renild Van den plas
Eutonie (eu= juist / tonos = spanning) is een lichaamspedagogie die een waardevolle plaats heeft verworven in de preventieve gezondheidszorg. Dit vormingstraject beoogt immers meer lichaamsbewustzijn, waardoor men sneller op het spoor komt van overinvesteringen, overbelastingen, stress of stressgerelateerde kwalen. De natuurlijke wetmatigheden van het 'bewegingsapparaat' worden verkend, waardoor men meer kan genieten van moeitelozer bewegen, zitten, staan en handelen. Ouderdoms- of beroepsklachten kunnen zo vermeden worden. De persoonlijke levensgeschiedenis ligt opgeslagen in de gelaagdheid van het lichaam. Via huid, spieren, organen, fascia en skelet, biedt deze pedagogie een groeikans om meer welzijn en welbevinden te genereren, zowel fysiek als mentaal. Eutonie biedt de kans om je te verzoenen met je geschiedenis en je toekomst hoopvol tegemoet te 'leven'.

Gezond in contact met je lichaam Bert Hectors
Onze moderne maatschappij leidt er door zijn jachtige levensritme en overmaat aan comfort toe dat ons lichaam 'vergeet' waar het eigenlijk voor gemaakt is: we bewegen te weinig, ademen oppervlakkig of verkeerd en kunnen moeilijk of niet ontspannen. Deze zaken zijn niet alleen noodzakelijk voor een gelukkig leven, ze kunnen ook heel simpel en eenvoudig aangeleerd worden. In de workshop 'Gezond in Contact met je Lichaam' leer je (opnieuw) bewust worden van je eigen lichaam en trachten we het geloof in de eigen mogelijkheden te herstellen. Door het toepassen en integreren van de aangeleerde oefeningen in je dagelijkse leven raak je al een heel eind op weg.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail