Karin Van Ginneken

Biografie

Als kind heelde ik mezelf met mijn stem en mijn handen. Ik dacht hier niet bij na. Het voelde als heel natuurlijk.
De bomen aan de overkant van mijn ouderlijk huis waren mijn leraars. Ze leerden me wat liefde is en hoe je liefde kan delen. Ze leerden me dat de natuur mijn Moeder is en een bron van leven en genezing.

Als volwassene werd ik meegesleurd in de ratrace van elke dag. Het gevolg was totale uitputting. De weg terug naar mezelf heeft mijn leven veranderd. 

Rond mijn 47ste startte ik, samen met anderen, een project op om jongeren te begeleiden naar volwassenheid, een pad van initiatie. Ik ontdekte o.a. via Jane Bennett de diepe schoonheid van de menstruele cyclus. Sindsdien is er de roep om het vrouwelijke haar rechtmatige plaats te geven: intuïtie, invoelend vermogen, zachte kracht, grenzen aangeven, eigen autoriteit opnemen, eigen verantwoordelijkheid, het omhelzen van de menopauze, het helen van de moederwonde, het Goddelijk vrouwelijke. 

Sinds 2015 is er mijn sjamanistische praktijk Roosenhart, centrum voor herstel van innerlijke schoonheid en harmonie.  Ik ben moeder van twee dochters en twee zonen, gedragen partner en kunstenares.   
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: