OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Resilience - 5Rhythms Elective & Somatic Experiencing

Resilience - 5Rhythms Elective & Somatic Experiencing

Resilience - 5Rhythms Elective & Somatic Experiencing


Over de workshop:

Deze workshop brengt twee professionele methoden samen. 5Ritmes® voor dans en beweging door en met onze gevoelens. Somatic Experiencing® om persoonlijk trauma te herkennen en te verwerken. Hoewel deze workshop een groepsproces is, bestaat er de mogelijkheid om persoonlijk te zijn in kleine groepjes. We verwoorden onze blokkades en brengen beweging en expressie op een gezonde en gedoseerde wijze. Heb je altijd dans meer therapeutisch willen gebruiken? Dan is dit misschien een workshop voor jou.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die op een dieper en persoonlijker niveau wil werken gerelateerd aan persoonlijk trauma. Je hebt geen ervaring nodig met 5Ritmes of Somatic Experiencing. Dit is een keuzevak in het 5Ritmes-pad om leraar te worden. Het is niet nodig om leraar te worden voor deelname.

Over 5Ritmes:

Ritmes is een beweging- en meditatieoefening die veel van onze levenservaringen herdefinieert naar de eenvoud van vijf verschillende manieren van bewegen en dansen. De 5Ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte.

Over Somatic Experiencing:

Somatic Experiencing® (SE) is opgericht door Dr. Peter A. Levine en is een op wetenschap gebaseerde benadering van fysieke en psychologische symptomen van stress, shock en trauma. Het werkt met de natuurlijke zelfregulerende systemen van het lichaam. We oefenen om ons op een veilige manier bewust te worden van fysieke sensaties en emoties. We leren onszelf te reguleren zodat een vitaal, ontspannen en gezond persoon weer kan verschijnen. www.ronhagendoorn.com/se

Over Ron Hagendoorn:

Ron danst al meer dan 23 jaar, inclusief 20 jaar 5Ritmes. Zijn toewijding aan 5Ritmes groeit naarmate hij de volledige reikwijdte van deze bewegingsmeditatie ontdekt. 5Ritmes heeft ruimte voor schaduw en licht, waardoor het de meest uitgebreide dansvorm is die hij tegenkwam. Ron werd getraind door Gabrielle Roth (Waves® in 2007) en Jonathan Horan (Heartbeat® in 2018). Zijn stijl van lesgeven is helder en evenwichtig, met een grote liefde voor het mysterie van het menselijk leven. Ron is behalve een erkend 5Ritmes docent ook een erkend therapeut (Somatic Experiencing®). Hij is lid van de 5Ritmes docentenorganisatie, woont in Nederland en geeft internationaal les in het Waves, Heartbeat en Elective niveau van deze dansvorm.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail