Biografie
Karin geef korte workshops die groenten fermentaties in zeezout demonstreren. Daarbij worden de verschillende technieken uitgelegd en het biologisch proces uitgelegd.
Na deze les leer je hoe eenvoudig fermenteren kan zijn en ontdek je wat een wonderlijk product je zelf thuis kan maken.
Zelf je gezondheid in eigen handen nemen heeft me altijd geboeid. Maar ik wist niet echt hoe. Na een werkongeval een aantal jaren geleden, kwam ik 'toevallig' terecht in een medicinale kookworkshop van Viviane Van Dyck en Rik Vermuyten. En sindsdien is de bal aan het rollen gegaan. Zo kwam de macrobiotische filosofie mijn leven binnen en het laat me sindsdien niet meer los.
In de 3-jarige medicinale kook-opleiding Voeding en Vitaliteit leerde ik eindelijk gezond en lekker te koken volgens de yin yang filosofie en volgens de 5 transformaties. Talrijke inspirerende kookleerkrachten (Ingrid Debert, Carine Vanhalst, Katrien Cocquyt, Viviane Van Dyck, Nathalie De Mey, Annelies Van den Bleeken, Ellen Saen) kruisten daar mijn pad en van hen leerde ik de knepen van het vak. Mijn keuken is nu omgetoverd tot mijn huis laboratorium waar medicinale bereidingen plaatsvinden, fermentatie brouwsels transformeren (waaronder miso, shoyu, pekels, zuurdesems) en waar vooral ook op een natuurlijke manier en met veel liefde wordt gekookt. Daarbij voel ik me vooral een eeuwige student die met plezier mijn visie probeert te verruimen. Vandaar neem ik deel aan talrijke opleidingen binnen en buiten het Oost West Centrum. De macrobiotische eet-en leefwijze heeft mij alvast tot een evenwichtiger mens gemaakt. Ik help ook jou graag mee op weg.
Karin Van den Bogaert
Cursussen
|
|
wo 14/01/2026 | Fermenteren - proefles | OWC Antwerpen | € 20 |
|
|
za 21/02/2026 | Fermentatieles: maak je eigen probiotica | OWC Antwerpen | € 60 |
|
|
zo 12/04/2026 | Fermentatieles: maak je eigen probiotica | OWC Antwerpen | € 60 |
|
|
zo 21/06/2026 | Fermentatieles: maak je eigen probiotica | OWC Antwerpen | € 60 |
|
|
14/01/2026 | 20:00 - 22:00 | Fermenteren - proefles | OWC Antwerpen |
|
|
21/02/2026 | 10:00 - 13:00 | Fermentatieles: maak je eigen probiotica | OWC Antwerpen |
|
|
12/04/2026 | 10:00 - 13:00 | Fermentatieles: maak je eigen probiotica | OWC Antwerpen |
|
|
21/06/2026 | 10:00 - 13:00 | Fermentatieles: maak je eigen probiotica | OWC Antwerpen |