Gezonde voeding

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u (ZA., VR. OF AVONDREEKS, ANTWERPEN)  + nog apart te volgen verplichte modules energetische basiskennis.  Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om do...

Bak je eigen broodje - praktijkbakles

1 AVOND (ANTWERPEN)  In opvolging van de demo kookles 'Brood bakken' kan je in deze les zelf aan de slag. Beroepsbakker Ben geeft tips, toont kneedtechnieken voor en stuurt bij waar nodig. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen broodje. Maximum 10 deelnemers! Bakles met...

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

1 AVOND (ANTWERPEN)  Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijn...

Energetisch koken volgens de 5 transformaties

VIER- OF VIJFDAAGSE (ORVAL)  Een intensieve uitdiepingsweek voor mensen die al thuis zijn in de natuurlijke keuken. Je leert werken met de energetische kwaliteiten van voedsel, de kwaliteit van je koken verfijnen en je creativiteit vergroten. 

Kook 1 dag, geniet 3 dagen

1 AVOND (ANTWERPEN) In deze les leer je creatief omgaan met restjes. Annelies kookt een aantal hoofdmaaltijden voor, waarna je zelf aan de slag gaat om die in minder dan een half uur om te toveren in een of meerdere nieuwe, verrassende gerechten. De les bestaat uit een deel demo en een deel praktij...

Kookles snijtechnieken

1 AVOND (ANTWERPEN)   Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere techni...

Kruidenkracht - jaartraining

3 WEEKENDS (ORVAL)  Creatief met kruiden! Kruiden en wilde planten hebben een krachtige energie. Kleine hoeveelheden zijn voldoende om de zuiverende, revitaliserende en vaak medicinale werking ervan te ervaren. In de wandelingen en kooklessen leren we ...

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

1 WEEKEND (ORVAL)  Een actief en vooral heel praktisch weekend: kruiden(pluk)wandelingen, kooklessen, compressen, ... Leuke, haalbare toepassingen die ook je dagelijks leven spannender, lekkerder, wilder en gezonder kunnen maken. Voor fijnproevers en levensgeniete...

Maaltijdsalades

1 AVOND (ANTWERPEN)  Op zoek naar inspiratie voor een picknick? Of voor een andere lunch dan boterhammen? Vroeg je je al altijd af wat je met die overschotjes van het avondeten moest aanvangen? Of hoe je ervoor kan zorgen dat je met 1 grote pot eten toch een paar dagen gevarieerd kan eten?...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

MAANDAGAVOND - ANTWERPEN  Tegenwoordig kan je alle ingrediënten het hele jaar door kopen in de winkel. Typische zomergroenten zoals tomaten en sla vind je ook in de winter. Afkoelend en ideaal voor een warme zomerdag maar minder geschikt tijdens de koude winter. Sinds ik met de se...

Reinigingsweek

VIJFDAAGSE (ORVAL)  Begeleid door diëtiste en natuurvoedingscoach Katrien, in de rust en stilte van de natuur. Lichte, zuiverende bio maaltijden, levercompressen, huidscrubs, wisseldouches, kooklessen, wandelingen, lichaamsoefeningen. Een milde, evenwichtige manier van rein...

Soepen en stoofpotjes

1 AVOND (ANTWERPEN)  Waar eindigt een soep en begint een stoofpotje? Eigenlijk gaat het bij soepen en stoofpotjes allebei om hetzelfde: een heleboel lekkere ingredienten samen laten pruttelen met een lekkere bouillon om er een hartverwarmende maaltijd van te maken. Elke cultuur heeft wel zijn ...