OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Centrum Klassieke Homeopathie CKH-team

Centrum Klassieke Homeopathie CKH-team

Centrum Klassieke Homeopathie CKH-team

Biografie

Het Centrum voor Klassieke Homeopathie wil bijdragen tot het verspreiden van het klassiek homeopathisch gedachtegoed en het in praktijk brengen van haar bevindingen.
Daartoe richt het CKH in samenwerking met het Oost-West Centrum lezingenreeksen in, organiseert congressen, participeert aan homeopathische middelenproeven en verzorgt een opleiding klassieke homeopathie.

Naast wisselende gastdocenten, die jaarlijks enkele colleges verzorgen, bestaat het enthousiaste, vaste docententeam van het CKH uit:

Anne Vervarcke
geboren op 15-10-52 te Oostende. Zij heeft aanvankelijk een artistieke opleiding gehad aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en is later Oosterse Filologie en Sociale en Culturele Antropologie gaan studeren aan de KULeuven. Homeopathie leerde zij aanvankelijk van Paul Rubbens in Turnhout in 1987. Vervolgens studeerde zij verder aan de ‘School voor Homeopathie’ te Bloemendaal (nu Amersfoort) waar ze haar diploma haalde in 1991. Ze volgde nascholing bij onder meer H. Heudens en J. Roks en woonde talloze congressen bij. Sinds 1988 heeft ze een privé praktijk. In 1990 richtte ze  het Centrum voor Klassieke Homeopathie op in Leuven.. Ze stond meer dan 15 jaar aan het hoofd van het CKH en breidde de opleiding uit tot een volwaardige 5-jarige cyclus. Ze organiseerde tal van internationaal gesmaakte congressen en seminaries. Momenteel geeft ze bovendien maandelijks nascholingsdagen met live en videocases in haar praktijk.  Ze publiceerde ook “Klassieke Homeopathie: niet te geloven?!” en ’250 jaar na Hahnemann’. Deze boeken waren eerder informatief en voor een breed publiek bedoeld. Haar eerste Engelstalige boek, “The Charm of Homeopathy”, is gericht aan professionele homeopaten en handelt over de laatste inzichten op gebied van de vitale verstoring. In 2008 volgde “Behind the Glass Screen, a Survey on Ozone”. “The Vital Approach”, “Voorbij Lichaam en Geest”, “Homeopathy, Strange, Rare and Peculiar” en “Homeopathy is everywhere” zijn recente publicaties. 

Jean-Luc Vanderlinden
geboren op 27-6-60 te Brussel. Studeerde af als arts aan de KULeuven in 1985, volgde een jaar tropische geneeskunde en kreeg in het Homeopathisch Centrum te Hechtel een homeopathische opleiding. In 1991 startte hij een eigen praktijk in de omgeving van Leuven en verzorgt sinds 1994 de ‘medische basiskennis’ van de opleiding klassieke homeopathie van het CKH. Sinds 2002 doceert hij enkel de medische vakken in het derde jaar. Sinds 1999 geeft hij ook rijkelijk uit de praktijk geïllustreerde homeopathische colleges vooral in het derde en vierde jaar. Hij schoolde zich onophoudelijk bij o.m. in de methode volgens Sankaran via de internationale seminaries van de Bombay Group.

Hilde Vanthuyne
geboren op 23-02-69. Studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de KULeuven. Na een loopbaan van vormingsverantwoordelijke voor schooldirecties, wetenschappelijk onderzoek aan de KULeuven en docent binnen de lerarenopleiding van de Karel De Grote Hogeschool vatte ze de studie aan van Klassieke Homeopathie. Aanvankelijk studeerde ze aan het CKH o.l.v. A. Vervarcke om vervolgens de vijfjarige opleiding aan de School voor Homeopathie o.l.v. H. Heudens te vervolmaken. Nascholing volgde ze bij A. Geukens, Alize Timmermans en G. Vithoulkas. Recent volgde ze aan de KULeuven de postuniversitaire training ‘systeemopstellingen’ en ‘Deep Change’ o.l.v. Johannes B. Schmidt. Sinds 1999 is ze werkzaam als klassiek homeopaat in een zelfstandige praktijk te Leuven.

Goedele De Nolf
geboren op 7-6-74. Studeerde in 1997 af als Bio-ingenieur in de Landbouw en Milieu-Economie en als Geaggregeerde voor het Onderwijs in de Toegepaste Biologische Wetenschappen aan de KULeuven. Vervolgens deed ze onderzoek en gaf ze les als assistent aan de universiteit van Leuven en Pittsburgh, USA. Vanaf 2001 volgde ze de opleiding Klassieke Homeopathie aan het CKH aangevuld met stage, bijscholing, lesweken en congressen bij andere homeopaten. Sinds november 2004 werkt ze in een groepspraktijk. In juni 2013 nam ze het roer van het CKH over. Ze startte in 2014 de opleiding vroedkunde aan de KHLeuven met de bedoeling het klassiek medisch kader en haar holistische visie te verzoenen en te integreren in haar werk.

Geert Desmet
geboren in 1965 te Zwevegem. Werkt sinds 1997 in de beschutte werkplaats WAAK in Kuurne, waar zijn sociaal engagement aan bod komt. Een ingrijpend effect van een homeopathisch middel bij iemand uit zijn werkomgeving gaven hem de aanzet om homeopathie te gaan studeren aan het Centrum voor Klassieke Homeopathie in Leuven. Woonde seminaries bij van Alize Timmerman, Farokh Master, Nandita Shah, Bhawisha en Shachindra Joshi, Melissa Birch, Catherine Sharfstein, Jörg Wichmann en Dinesh Chauhan. Studeerde af in 2008 en geeft sinds 2010 les in Organon en MM aan het CKH.

Jos Herygers
Geboren 15-04-54 te Herentals. Werkte gedurende vele jaren als arbeidsconsulent en servicemanager Arbeidsmarktcompetenties bij de VDAB in Turnhout. Hij kwam voor de eerste maal in contact met homeopathie door een consult bij Dokter Didier Langouche in Brasschaat. Deze ervaring was voor hem de rechtstreekse aanleiding tot het volgen van een opleiding Klassieke Homeopathie. Eerst bij René Smet in Turnhout en daarna aan het CKH in Leuven waar hij de opleiding afrondde in 2001. Nadien was hij gedurende 10 jaar actief lid van een werkgroep Homeopathie met Belgische en Nederlandse collega‘s. Jos volgde bovendien diverse seminars en bijscholing bij ondermeer Nandita Shah, Alex Leupen, Ewald Stöteler, Jos van Kooten, Dinesh Chauhan... Verder was hij gedurende vele jaren een trouwe bezoeker van de Postgraduaat- en Master Classes van Anne Vervarcke in Leuven. Sinds 2005 heeft hij een zelfstandige praktijk als klassiek homeopaat in Turnhout.

Isabelle Leirs
Geboren op 10-02-79 te Herentals. Sinds haar 18de levensjaar reeds geboeid door homeopathie, vooral het dikke repertorium bij de homeopaat intrigeerde haar enorm. Dit heeft haar aangezet om na haar studies Psychologie aan de KULeuven de opleiding homeopathie aan het CKH aan te vatten in 2003. In 2008 is ze afgestudeerd en tevens gestart als homeopaat in een groepspraktijk. Zoals elke homeopaat volgt Isabelle regelmatig bijscholingen en seminars. Binnen de homeopathie boeit de Indische school en case-taking haar het meest. Sinds 2012 beoordeelt ze mee de examencases van de studenten.


Op dit ogenblik zijn er nog geen cursussen gepland met deze lesgever

OWC - Zoeken op lesgever