OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Yasho Van Melkebeke

Yasho Van Melkebeke

Yasho Van Melkebeke (Den Haag)

Biografie

Yasho (°1952) is stervensbegeleider. Daarnaast heeft zij zich gevormd in Pranayama (ademtraining), Chakra Healing, Trance-dance, meditatie en Bardo-teachings (Tibetaanse Dodenboek). In haar visie over sterven en stervensbegeleiding is ze gevormd door o.a. de leringen van Osho en het Boeddhisme. In het zoeken naar kennis en ervaring op dit gebied ontdekte zij dat beide elkaar aanvullen. Als stervensbegeleider ervaart ze dat het Boeddhisme een vaste bodem geeft in het omgaan met leven en dood en het vinden van zingeving in het lijden en het sterfproces, een waardevolle aanvulling in de begeleiding van de stervende. 

Haar lessen zijn gericht op inzicht en ervaren/ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. In haar lessen verweeft Yasho elementen van energetisch lichaamswerk, chakra yoga, tantra, dans, visualisatie, stille en actieve meditaties en Bardomeditaties, en werkt zij met kristallen.

Essentie voor Yasho is het ontdekken van eigen ritme, mystiek en oerkracht. Contact met aarde en natuurelementen. Bewust leven & bewust sterven.

"Ik ben dankbaar jou te mogen ontmoeten, jouw kracht en ervaring te voelen. Niet alleen de handvaten die je meegaf, maar vooral de kracht van 'gewoon zijn'. En ik heb in dit jaar vaak in de weerspiegeling van een put gekeken en vaak mezelf herkend en vooral hierdoor minder angst voor mezelf bekomen. Dit maakt me meer en meer authentiek, ik hoef niet bang te zijn voor mezelf, ... wees gewoon jezelf."
- Danny S., Zwijnaarde

Cursussen

OWC - Zoeken op lesgever