OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Remke & Griet Kamphuis - Tersago

Remke & Griet Kamphuis - Tersago

Remke & Griet Kamphuis - Tersago (Mechelen)

Biografie

Remke (°1956) kwam als fysiotherapeut in contact met mensen die naast lichamelijke klachten ook klachten hadden van psychologische aard. Dit boeide hem dusdanig dat hij, naast de vier jaar psychologie die hij tijdens zijn opleiding mocht genieten, zich verder ging verdiepen in het hoe, wat en waarom van ons gedrag. Dit bracht hem terug bij de vraagstelling: "Als we allemaal een goddelijk stukje in ons hebben, waarom verschillen we dan zo van elkaar in gedragingen?" Door dit item nader te gaan onderzoeken, kwam hij uit bij het Innerlijke Kind. Hij deed de opleiding tot Innerlijke Kind Therapeut bij Dick Nijssen (Heerde, Nederland) en Trisha Caetano (Amerika). Om zijn gereedschapskist verder aan te vullen ging hij zich verdiepen in de hypno- en regressietherapie (Trance-Art, Nederland), reïncarnatietherapie, NLP, Reiki, gehechtheid in de kinderjaren (David J. Wallin), traumatherapie, babytherapie en Aqua-Wellness. Hij combineerde de Aqua-Wellness met het Innerlijke Kind-werk en werd zo de grondlegger van het Waterwiegen in Nederland en België (www.waterwiegen.be).

Samen met zijn vrouw Griet heeft hij in 2015 in Muizen de praktijk De Vier Cirkels bvba opgericht. Hier houdt Remke zich bezig met de vraag: Waar komen onze traumatische gevoelens vandaan? Geïnspireerd door het werk van Prof. dr. Bessel van der Kolk kwam hij tot de conclusie dat veel traumatische ervaringen die we op volwassen leeftijd ervaren, hun oorsprong kunnen hebben in de baby- en jeugdjaren. Als volwassene kan je deze tekorten nog steeds voelen, zonder te weten waar die vandaan komen. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Remke de AAT (Adult Attachment Therapy® 2015), een methode om verstoringen van verbindingen uit de babytijd (pre-verbale tijd), die van invloed zijn op het gedrag en functioneren van de volwassene, te herstellen (geïnspireerd op David J. Wallin, John Bowlby en Mary Ainsworth). 

Doordat mensen tekortkomingen uit hun eerste levensjaren vaak als traumatisch ervaren, kwam Remke veel in contact met traumatherapie. In 2017 is hij de internationale opleiding Somatic Experiencing® begonnen. Dit om nog meer te kunnen bieden op non-verbaal vlak.

Website: http://www.hetinnerlijkekind.be

Cursussen

OWC - Zoeken op lesgever