OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Trancedans: dansen doorheen het levenswiel

Trancedans: dansen doorheen het levenswiel

Trancedans: dansen doorheen het levenswiel


4 DONDERDAGAVONDEN (ANTWERPEN)

We dansen doorheen de levenscycli. Elke avond staat in het teken van één van de vier windrichtingen en de specifieke inzichten en kracht die die richting biedt. 

Niets is statisch, alles om ons heen en ieder van ons is in beweging. Het leven beweegt zich cyclisch, na elke inademing komt een uitademing, na de nacht komt de dag, na de winter de lente enzoverder. Alles wat we doen heeft een begin, een hoogtepunt en een einde. We nemen rust en beginnen weer opnieuw.

Deze cycli vind je terug in het Medicijnwiel of Levenswiel dat we kennen uit verschillende sjamanistische tradities. Je vindt het terug bij de Kelten, Native tradities uit Noord, Zuid en Centraal Amerika, in Siberië, Azië en zelfs bij de bouw van onze kerken werd er vaak rekening gehouden met de windrichtingen.

Het Medicijnwiel of Levenswiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. Het is een bron van inzicht en kracht. Een cirkel waarin alles wat is, zijn plaats en zijn relatie heeft. Het herinnert ons aan onze levensloop, onze bewustzijnslagen, ons leven en onze dood, de seizoenen en de daarmee gepaard gaande veranderingen in ons leven en lichaam.

In deze Trancedans reeks dansen we doorheen ons levenswiel. Elke avond besteden we aandacht aan een windrichting en zijn verschillende aspecten uit de zichtbare en onzichtbare wereld.

30/1 : WEST : introspectie, magie, loslaten

6/2 : NOORD: Dankbaarheid, gebed, voorouders, ziel

13/2 : OOST: nieuw begin, overzicht, focus

20/2 : ZUID: zintuigen, sexualiteit en overgave

 

TranceDans is een hedendaags sjamanistisch ritueel, geworteld in oude tradities. Dansen met een blinddoek maakt het mogelijk een diepe reis in jezelf te maken. In TranceDans rituelen wordt er gemiddeld 1u15min gedanst, de rest van de tijd besteden we aan voorbereiding en integratie.

OWC - Program Detail