OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Qigong voor het leven van alledag

Qigong voor het leven van alledag

Qigong voor het leven van alledag


Een meditatieve en helende bewegingsvorm uit de preventieve Chinese gezondheidszorg. 

Heb je interesse in:

✔ je lichaam soepel houden of weer maken,
✔ je weerstand te verbeteren,
✔ energie opwekken en sturen,
✔ energiezuinig bewegen,
✔ meer stabiliteit en levensenergie cultiveren,
✔ rug- en gewrichtsklachten behandelen,
✔ op een dynamische manier leren ontspannen,
✔ valpreventie,

dan is QIGONG wellicht iets voor jou.

Dao Chi Qigong is een training voor lichaam en geest. De praktijk is, naast acupunctuur en kruidengeneeskunde, de derde pijler van de Chinese gezondheidszorg. In deze lessen ligt de klemtoon op houding, ontspanning, het soepel houden of weer maken van spieren en gewrichten, op meer contact krijgen met je lichaam en het energiezuinig leren bewegen in het leven van alledag. Qigong heeft een sterk meditatief en tegelijkertijd helend karakter. 

De lessenreeks is toegankelijk voor mensen met enige ervaring met Qigong of taichi. Voor absolute beginners volgt er wellicht in de toekomst een aparte reeks waarin je zeer welkom zult zijn. 

Als lesgever zag ik in het verleden bij het beoefenen van deze vorm van qigong positieve effecten bij bijvoorbeeld artrose, reuma, cvs, fibromyalgie, lagerugklachten, gespannen zijn, slecht slapen, de ziekte van Parkinson etc. Ook als je geen enkele klacht hebt en graag deelneemt ben je zeer welkom. In wezen is qigong van oudsher ontwikkeld als manier om jezelf gezond te houden, behoort het tot de preventieve Chinese gezondheidszorg.

Lesgever:
Patrick Sevenans (1963) kreeg zijn Qigongopleiding van onder andere Carsten Dohnke (Hamburg) en Grootmeester Theo De Gelaen (Lommel). Hij studeerde de voorbije jaren aan de Qigongacademie in Lommel en Antwerpen, waar hij de graad van leraar behaalde. Het is met veel goesting en passie dat hij wat hij zelf dagelijks als bijzonder heilzaam ervaart, doorgeeft aan wie ermee wil experimenteren of het wil gebruiken om eenvoudigweg een uurtje per week in groep te bewegen. 

Geplande cursussen

OWC - Program Detail