OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Permacultuur weekend

Permacultuur weekend

Permacultuur weekend


Actieve kennismaking met permacultuur op een wondermooie permacultuurplek in een schitterende natuurlijke omgeving. 

Een eetbare tuin, een voedselbos, een groene oase die met weinig werk volop gratis, lokaal, super lekker en gezond voedsel levert.
Een mooie, natuurlijke, veerkrachtige omgeving met een grote diversiteit aan planten, een vruchtbare plek die bruist van leven: bijen, vlinders, vogels, egels, ...
Is dat ook jouw droom?

Kom dan proeven van permacultuur. Permacultuur is een manier van ontwerpen waarbij zorgvuldig gebruik van grondstoffen, zorg voor de mensen en een eerlijke verdeling centraal staan. Dat resulteert in veerkrachtige, bloeiende, kleinschalige en vaak erg productieve en creatieve systemen. Het mooie aan deze ontwerpmethodiek is de universele toepasbaarheid ervan: je kan aan de slag in de stad of op het platteland, in dit of een ander klimaat. Permacultuur kan je zien als een geschenkdoos met daarin de allerfijnste handgereedschappen. Je leert die te gebruiken en krijgt enkele richtingwijzers aangegeven op weg naar een samenleving waarin samenwerking en minder-energie sleutelbegrippen zijn. 

De cursus vindt plaats op een permacultuur boerderij / cursuscentrum van 10 hectare, waar sinds 2011 elk jaar een ander stukje land permacultuur-gewijs omgevormd wordt. Dat heeft het voordeel dat je als cursist heel uiteenlopende permacultuurprojectjes (voedselbos, moestuin, kruidentuin, boomgaard, bessenhaag, eetbare terrassen, ...) in verschillende fasen van opbouw (0-7 jaar) kan observeren en ervaren, dat je kan leren van onze fouten en dat je ook ziet hoe permacultuur op iets grotere schaal (groententeelt voor cursuscentrum en marktverkoop) er kan uitzien. 

De eetbare oases zijn omringd door meerdere hectares natuurlijke paarden- en hooiweides en het hele domein ligt temidden van uitgestrekte, golvende bossen en weilanden. Super mooie, wilde natuur, waar de stilte hoorbaar is en waar alleen de maan en de sterren de nacht verlichten. Een paradijsje voor natuurliefhebbers, stiltezoekers en wildplukkers.

Luc is al enthousiast bio tuinier sinds zijn jeugd en leidt sinds de eerste permacultuur jaartraining in Bois-le-Comte (2011) alle praktische permacultuurprojecten in goede banen.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail