This website is using cookies in order to improve your user experience.

Inspiratiedag 14/2/2018: Leven in liefde

Inspiratiedag 14/2/2018: Leven in liefde


Een dag waarop je hart de ruimte krijgt en de liefde voor het leven vrij kan stromen. 3 workshops naar keuze voor 40 euro.

PROGRAMMA

 14-16u  16u30-18u30 19u30-21u30
 adult attachment therapy
 Remke Kamphuis & Griet Tersago
 innerlijke kind
 Remke Kamphuis & Griet Tersago
 vedic art
 Marleen Verschueren
 dans & liefde
 Dina Mouton
 de kunst van je bemind voelen
 Dina Mouton
 dans & liefde
 Dina Mouton
 vedic art
 Marleen Verschueren
 liefdevolle voetmassage
 Martine Smet
 intuïtief koken vanuit je hart
 Nathalie De Mey

 

BESCHRIJVING VAN DE CURSUSSESSIES

adult attachment therapy
Waar leren we de liefde ervaren? Van waar komen we en hoe komt het dat we de liefde zijn kwijt geraakt? In deze sessie neemt Remke je mee naar het begin, de tijd in de baarmoeder. Een tijd waar de eerste ervaringen worden vastgelegd in jouw systeem. Een ervaring die als mal gaat dienen voor de rest van je leven. Zaken als vertrouwen en liefde komen hier naar voren. Hoe kunnen we weer ervaren dat we in liefde leven? Door het gewoon te vragen? Aan wie of wat dan? We gaan ini deze cursus ervaren dat er een connectie is tussen hoe onze baarmoedertijd er uit zag en hoe we die liefde in ons leven zijn gaan ervaren. Remke zal ook een poging doen om dit beeld ten positieve te doen keren. Meer info op www.innerlijkekind.be.

dans en liefde
Als de stroom van aandacht in het lichaam aanwezig is, vind je en ervaar je de liefdestroom in je bron: je stopt met te zoeken waar ze niet is: buiten je. We dansen met gerichte aandacht en met gerichte aanraking. We dansen vertrekkend vanuit contact met ons zelf om dan op een authentieke manier contact te laten stromen met de ander. Omdat we geworteld zijn in onze eigen kracht in de dans kunnen we stromen met de ander in contact ... en is contactimprovisatie een wonderlijk spel.

vedic art
Traditionele schilderkunst gecombineerd met de Indische Vedische filosofie. Vedic art helpt je om helemaal in je eigen kracht te komen staan en van daaruit je eigen werk en ook je eigen leven te creëren.

innerlijke kind
Vraag eens aan een willekeurig iemand: van welke boom mochten Adam en Eva niet eten? 9 van de 10 zullen zeggen: de appelboom. Maar wat staat er geschreven? De boom van de kennis van goed en kwaad. Adam en Eva kwamen uit het paradijs, waar de liefde heerste, en gingen door de kennis naar de dualiteit. Er werd geoordeeld en men stelde dat de een beter was dan de ander. Deze dag zal Remke, Innerlijke kindtherapeut, het hebben over de dualiteit in jezelf en de liefde voor jezelf. We zitten vast in onze oordelen en weten niet hoe we naar de liefde voor onszelf mogen komen. Het antwoord is heel simpel: door de ervaring. We zullen in deze sessie dus naast kennis ook veel ervaring op gaan doen, om in contact te komen met die liefde voor onszelf en voor anderen. Meer info op www.innerlijkekind.be.

de kunst van je bemind voelen
We bewegen, spreken en luisteren met gerichte aandacht en met gerichte aanraking. Aandacht is energie. Ook zullen we de oerkracht van levenskracht en seksualiteit kunnen ervaren ... daardoor komen we los van alles wat ons hindert en is het de liefdesbron zelf waaruit we dansen en leven.

liefdevolle voetmassage
Met een heel zachte behandeling gaan we elkaar tijdens deze sessie een liefdevolle voetmassage geven. Zowel het mogen geven als ontvangen, zal je vleugels geven, je hart openen en je op wolkjes doen lopen. Op deze avond wordt ieder gedragen en verwend en mag je er zijn in liefde en vriendschap.

intuïtief koken vanuit je hart
Koken vanuit je hart is voor mij ook intuïtief koken. Tijdens deze workshop wil ik je graag meegeven hoe eenvoudig het is en dat je het zeker zelf kan doen. Verloop van deze workshop : korte meditatie, nadien kook je zelf in een klein groepje met basisingrediënten een gerechtje. Daarna eten we gezellig samen. Welkom!

Geplande cursussen