OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - In jezelf gaan wonen - online

In jezelf gaan wonen - online

In jezelf gaan wonen - online


Op je gemak leren zijn met jezelf, met je onrust, je kwetsuren, je demonen en al wat er is. 

De deur van het geluk gaat naar binnen open. (S. Kierkegaard) 

Thuiskomen bij jezelf” is een radicaal ander proces dan “werken aan jezelf”. Werken aan jezelf heeft de connotatie van jezelf veranderen, je patronen en levensthema’s aanpakken, je angsten en kwetsuren overwinnen … Het lijkt een beetje alsof je “tegen” jezelf ten strijde trekt en alsof er allerlei verbeter-projecten nodig zijn om een goede versie van jezelf te bekomen.

Thuiskomen bij jezelf is ook hard werken, maar is eerder “samen-werken met jezelf”. Jezelf leren kennen en de verschillende aspecten van jezelf met vriendelijkheid tegemoet treden. Niets uitsluiten, maar juist omarmen. “In jezelf gaan wonen” betekent intiem worden met jezelf: het diepste, het hoogste, het lelijkste en het mooiste in jezelf centimeter per centimeter ontginnen en omarmen.

Het betekent ook dat je leert om bij jouw ervaring te blijven in plaats van onmiddellijk in actie te schieten. Zo ontdek je welke houding je (stiekem) hebt naar jezelf … en zo leer je jezelf echt kennen. Natuurlijk kom je dan ook je onrust, je kwetsuren en je demonen tegen. Oefenen om op je gemak te zijn hiermee, en nederig af te dalen in je eigen werkelijkheid, in plaats van die onrust te proberen uit te roeien, is de uitdaging.

In deze online-workshop verkennen we enkele 'poorten' naar verbinding met onszelf. We ontdekken meditaties die helpen om te rusten bij onszelf. We wisselen ervaringen uit en doen inquiry-gesprekken (duo's of trio's). Deze workshop kan jou een anker bieden om op je gemak te zijn met jezelf.

Bij onszelf wonen is uiterst moeilijk, maar ik ervaar het als het meest zinvolle dat we kunnen doen. Onszelf en het dode punt in ons niet ontvluchten. De innerlijke onrust uithouden. (Bieke Vandekerckhove)

OWC - Program Detail