OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Deep ecology - the work that reconnects

Deep ecology - the work that reconnects

Deep ecology - the work that reconnects


1 WE (ORVAL), in het Engels 

Een workshop die je helpt om jouw unieke rol in deze wereld te ontdekken en te spelen, om jouw eigen waarden te leven in plaats van collectieve spelregels te volgen. 

Hoe kunnen we ons hart en onze geest helen in deze turbulente tijden?
De nood daartoe is nu groter dan ooit, nu er crisis heerst op alle vlakken: in het dierenrijk, het plantenrijk, familiesystemen, immuunsystemen, school- en politieke systemen, ... De aarde heeft haar grenzen bijna bereikt, en wij ook. Natuurlijk is dit ontzettend stresserend en uitputtend. Er blijft geen tijd over om na te denken over wat echt zouden moeten doen met onze beperkte tijd hier op aarde. En tegelijk zijn we ons voortdurend bewust van wat er gaande is. Dat kan eenzaam en beangstigend zijn.

Daarom moeten we terugkeren naar de liefde.
Voor onszelf en voor deze mooie gebroken aarde.
Nooit tevoren was er een grotere noodzaak om op te komen voor het leven.
Voor onszelf en voor de komende generaties.
Laten we beginnen met onszelf te helen en meer mededogen te ontwikkelen.

Tijdens deze unieke workshop midden in de natuur zal je rust en inspiratie vinden. Je kan er bijtanken en opladen.

  • Je zal ondersteund worden om je met jezelf te verbinden, te helen en voor jou zinvolle en haalbare manieren te vinden om bij te dragen aan het welzijn van de aarde. Ieder van ons heeft unieke talenten en verlangens, zelfs al zijn ze nog verborgen. Deze workshop, gebaseerd op het werk van Joanna Macy, biedt tal van oefeningen - individueel en in groep, binnen en buiten - die je helpen je opnieuw te verbinden met je zelf, het leven, de natuur en de wereld. 
  • Het is een manier om evenwicht en vreugde te behouden; een ontwaken voor de schoonheid van het leven; een beseffen dat we tot deze wereld behoren en dat het levensweb ons oproept om iets te doen. 
  • De oefeningen zullen je bewuster maken van hoe we allemaal subtiel verbonden zijn in het eindige web van het leven. Ze helpen je de illusie, de gevangenis van het eenzame afgescheiden zelf te doorbreken.

Het doel van de workshop is je kracht, moed en een nieuwe kijk op het leven te geven, ondanks of misschien omwille van de puinhoop in de wereld (en wellicht ook in onszelf). Het is een ontzettend krachtige en verrijkende ervaring in deze kritische tijden.

Deze workshop wordt in het Engels gegeven (aanvullingen in het Frans en Duits zijn mogelijk).

Als je meer wil weten over Deep Ecology en Joanna Macy’s werk, zijn hier twee interessante links:

http://workthatreconnects.org/
https://vimeo.com/192937693

Geplande cursussen

OWC - Program Detail