OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Bewust bewegen: 5 ritmes weekend

Bewust bewegen: 5 ritmes weekend

Bewust bewegen: 5 ritmes weekend


11-13/9 (ORVAL)

Dans je los en vrij!

Tijdens dit weekend dansen we de 5 ritmes en oefenen we om wakker, flexibel, open en aanwezig te zijn, om telkens een andere rol op te nemen, om van moment tot moment te veranderen.
 We verkennen onze mogelijkheden en onderzoeken wie het is die in dit lichaam woont. Stap voor stap ontdekken we meer bewegingsvrijheid en meer reactievrijheid. We gaan onze emoties als bondgenoten ervaren en daardoor verruimen we onze expressiemogelijkheden. We vergroten we onze creativiteit en worden milder voor onszelf en voor anderen.

De 5 ritmes zijn een eenvoudige dansmeditatie, hier en nu, een dansvorm die geschikt is voor iedereen (het gaat niet om de juiste passen, getrainde spieren of uiterlijk vertoon maar om de expressie van ons unieke zelf). Het dansen van de ritmes geeft je energie, brengt je in balans en verbetert je conditie (zowel fysiek als psychisch) en je voelt je achteraf altijd lichter.
De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) zijn als een golf, één doorgaande stroom van energie; ieder ritme vloeit over in het volgende. De dans van de ritmes is een weg, een oefening.
Als danser zoek je naar heelheid, healing, integratie van lichaam, hart en ziel. Dat wordt zichtbaar in de dans, telkens opnieuw, telkens anders.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail