Annelies Declerck

Biografie

Annelies:
"Afgestudeerd als japanoloog woonde ik 5 jaar in Japan. Ik werd doordrenkt met de cultuur, de taal, de voeding, de levensstijl… en op die manier kwam ik ook voor het eerst in contact met shiatsu, Japanse drukpuntmassage: aan de bron. Deze eerste kennismaking groeide uit tot een passie en de introductie in de Oosterse filosofie opende de poort naar andere holistische geneeswijzen. De eerste steen was gelegd op mijn pad naar bewuste ontwikkeling en groei.
Naast shiatsu zijn nu evolutiepsychologie, energetische meditatie, systemisch werk, droombegeleiding, live the connection en kundalini yoga de pijlers in het centrum IYASHI dat ik samen met mijn echtgenoot, Ronny Massa draag. We hebben ook 4 kids!
Vandaag brengt de roep van mijn ziel me bij de archetypes van moeder, van priesteres en van yogi… en inspireert zo om mensen te begeleiden op hun weg."

Ronny:
"Shiatsu is voor mij: ‘Contact maken met het wezenlijke van ieder individu met de intentie om te helen.’  Sinds 1999 verdiep ik mij in de wonderlijke wereld van shiatsu. In het zoeken naar mezelf en vanuit een innerlijke verlangen verscheen shiatsu als een logisch gevolg in mijn leven. De drie jarige opleiding bracht rust en het geven van shiatsu voelt dan ook als thuis komen. Binnen het gezin, we hebben vier kinderen, staat shiatsu samen met de macrobiotische levensvisie en yoga centraal. Ik heb na de drie jarige opleiding gezocht naar opleidingen die complementair zijn aan shiatsu en een groter draagvlak creëren voor mij nu als begeleider. In het traject dat we beide gegaan zijn, willen we authentiek in het welkom naar de mensen zijn."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: