Het dierenrijk in vogelvlucht (klassieke homeopathie)

Een evolutionaire reis door het dierenrijk, vanuit de zee naar het land.

Alex Leupen zal tijdens deze themadag met jullie de middelen van het dierenrijk bespreken in de lijn van de evolutie. Hij begint bij de primitieve zeedieren (sponzen, koraal, zeesterren, kwallen, inktvissen en schelpdieren), vervolgens gaat hij in de loop van de dag naar de amfibieën en slangen. Daarna de insecten en spinachtigen. En op het eind van de dag de vogels en de zoogdieren. Er wordt gewerkt vanuit de themata en issues gekoppeld aan key-notes en fysieke symptomen. De verschillende dierengroepen worden gekoppeld aan de series van het Periodiek Systeem.  Elke groep zal geïllustreerd worden met boeiende casuïstiek.

Dit gastcollege is geaccrediteerd door de beroepsverenigingen LHC en NVKH.

Alex Leupenwerkt sedert 1990 als homeopathisch arts in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht (met 7 collega’s) en was van 1994-2006 coördinator van de Basisopleiding Homeopathie voor Artsen te Wageningen. Hij is sedert september 2008 coördinator en docent van de nieuwe basisopleiding homeopathie voor artsen (PACH) en beheert een electronische leeromgeving voor homeopaten (similia.org), beide activiteiten in opdracht van de Homeopathie Stichting. 
Alex geeft veel homeopathische seminars in heel Nederland, Duitsland en België, zijn specialiteit is de systematiek van het Periodiek Systeem en Plantenfamilies maar ook van Nosoden, Darmnosoden en het Dierenrijk.