Gezonde voeding

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u (ZA., VR. OF AVONDEN, ANTWERPEN)  + nog apart te volgen verplichte modules energetische basiskennis.  Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door ...

Bak je eigen broodje - praktijkbakles

1 AVOND - ANTWERPEN In opvolging van de demo kookles 'Brood bakken' kan je in deze les zelf aan de slag. Beroepsbakker Ben geeft tips, toont kneedtechnieken voor en stuurt bij waar nodig. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen broodje. Maximum 12 deelnemers!Bakles met bio en veganisti...

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

1 AVOND - ANTWERPEN Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijnenbrood gaan d...

Creatief koken

DRIEDAAGSE (ORVAL)    Basiskookworkshop. Veel mensen eten te veel suiker, vet, vlees en te weinig granen, groenten, fruit.  Leer hoe je je voedingsgewoonten stap voor stap kunt veranderen en hoe je je kookstijl ku...

Energetisch koken volgens de 5 transformaties

VIER- OF VIJFDAAGSE (ORVAL)   Een intensieve uitdiepingsweek voor mensen die al thuis zijn in de natuurlijke keuken. Je leert werken met de energetische kwaliteiten van voedsel, de kwaliteit van je koken verfijnen en je creativiteit vergroten.  We doen d...

Improvise your kitchen: herfst

1 AVOND (ANTWERPEN)     Je leert koken met wat je in jouw voorraadkast hebt liggen. We kijken naar kleuren, smaken en voedingswaarde om elke dag opnieuw een verrassende, heerlijke en voedende maaltijd te bereiden. Tijdens de herfst-kookle...

In balans met voeding: reis door je organen

5 VOORMIDDAGEN (ANTWERPEN)   Koken voor je gezondheid. Je organen optimaal ondersteunen met de vijf transformaties als kapstok. De vijf transformaties zijn de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze kunnen ons helpen om met een b...

Kookles snijtechnieken

1 AVOND (ANTWERPEN)   Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere technieken (roll cut, chiffonade, supreme,...) om meer variatie in je gere...

Kruidenkracht - jaartraining

Creatief met kruiden Kruiden en wilde planten hebben een krachtige energie. Kleine hoeveelheden zijn voldoende om de zuiverende, revitaliserende en vaak medicinale werking ervan te ervaren. In de wandelingen en kooklessen leren we meer over de eigenschappen en de benamingen van een...

Kruidenvierdaagse

VIERDAAGSE (ORVAL)   Op ontdekkingstocht doorheen een wondermooi natuurgebied, ver weg van stadsstof en lawaai. Genieten van kruidenwandelingen en excursies, ontspannende voetbaden en massages, gezellige kooklessen en verrukkelijk eten....

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

1 WEEKEND (ORVAL)   Een actief en vooral heel praktisch weekend: kruiden(pluk)wandelingen, kooklessen, compressen, ... Leuke, haalbare toepassingen die ook je dagelijks leven spannender, lekkerder, wilder en gezonder kunnen maken. Voor fijnproevers en levensgenieters, voo...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

MAANDAGAVOND - ANTWERPEN  Tegenwoordig kan je alle ingrediënten het hele jaar door kopen in de winkel. Typische zomergroenten zoals tomaten en sla vind je ook in de winter. Afkoelend en ideaal voor een warme zomerdag maar minder geschikt tijdens de koude winter. Sinds ik met de se...

Reinigingsweek

VIJFDAAGSE (ORVAL)   Begeleid door een diëtiste / natuurvoedingscoach, in de rust en stilte van de natuur. Lichte, zuiverende bio maaltijden, levercompressen, huidscrubs, wisseldouches, kooklessen, wandelingen, lichaamsoefeningen. Een milde, evenwichtige manier ...

Risotto's

1 AVOND (ANTWERPEN)   Risotto is een van de gemakkelijkste gerechten. Je hebt er eigenlijk maar drie dingen voor nodig: rijst, olie en bouillon. Maar in risotto kan je ook zoveel meer kwijt: zowel verse seizoensgroenten en -kruiden als overschotjes van de dag ervoor (zowel gra...

Soepen en stoofpotjes

1 AVOND (ANTWERPEN)   Waar eindigt een soep en begint een stoofpotje? Eigenlijk gaat het bij soepen en stoofpotjes allebei om hetzelfde: een heleboel lekkere ingredienten samen laten pruttelen met een lekkere bouillon om er een hartverwarmende maaltijd van te maken. Elke cultu...