Inspiratiedag 05/06/2017: Relaties

Inspiratiedag 05/06/2017: Relaties

Meer info

10-17u30 (ANTWERPEN). Kom ervaren wat leven in relatie voor jou betekent en ontdek nieuwe invalshoeken. Kies uit onderstaande workshops en laat je inspireren. (Je kiest 3 workshops voor € 40).

 

PROGRAMMA

10-12u 13-15u 15u30-17u30
dans als spiegel van je ziel
Dina Mouton

de kunst van je bemind voelen
Dina Mouton

zang en stem
Dina Mouton
shiatsu
Stijn Meeusen
de eerste relatie in je leven, de beste?
Remke Kamphuis & Griet Tersago 
  hoe is de relatie met jezelf?
 Remke Kamphuis & Griet Tersago
je relatie met voeding
Nathalie De Mey 
een spirituele relatie in deze nieuwe tijdsgeest
Lea Cruypelans 
 je relatie met voeding
Nathalie De Mey 
     

 

BESCHRIJVING VAN DE SESSIES

Dans Dina Mouton
Je zelf vinden in dans is een weg naar je kracht (de relatie met je zelf) en een weg naar de ander (de relatie met de ander). Eerst bouwen we een stevige en gegronde relatie op met onszelf: onze dans is een continu spel van vormen die ontstaan en de oplossing van die vorm ... onze energie begint zich zelf te ontdekken ... en zichzelf weer te vergeten in een immens vertrouwen van inzicht krijgen en los laten wie je niet bent: om uiteindelijk te vinden wie je bent.

Hoe is de relatie met jezelf? Remke & Griet
De belangrijkste relatie in het leven is de relatie met jezelf. Is deze relatie niet goed, dan zal het lastig worden een goede relatie met een ander aan te gaan. Er is dan vaak geen relatie in Liefde, maar een relatie in het invullen van noden. Je hebt de andere nodig en claimt op die manier zijn/haar aanwezigheid. In feite komt het er op neer, dat er geen Liefde is, maar het aangaan van een levenscontract: “Zorg jij voor mij, dan zorg ik voor jou”... In deze workshop gaan we je een andere kijk geven op relaties. In plaats van met de andere bezig te zijn, gaan we naar onszelf kijken. Remke, Innerlijke Kind therapeut en Griet nemen je mee terug naar je relatie met je eigen Innerlijke Kind. Je leert naar hem/haar te luisteren en ermee te communiceren. Je leert over diens noden en verlangens en leert als volwassene de relatie met je eigen Innerlijke Kind aan te halen. Hierdoor kan je je bewust worden wat je in jezelf zoekt, wat je normaliter bij een andere probeert te halen. Voor meer info: www.hetinnerlijkekind.be

Je relatie met voeding Nathalie De Mey
Hoe ga je om met voeding, wat is je relatie met voeding? Je kan deze relatie versterken door inzicht te verwerven in het volledige proces van zaadje tot gebalanceerde maaltijd. Begrijpen hoe, waar en hoelang een groente groeit geeft inzicht in hoe de groente te bereiden, te combineren en de volledige groente te verwerken. Zo wordt je relatie met voedingsmiddelen subtieler en krijgt deze een diepere context.

Shiatsu Stijn Meeusen
Zen-shiatsu beoefenen is in contact treden met een ander. De kwaliteit van de relatie die je hier aangaat met de ander hangt samen met de mate waarin je er in slaagt een relatie aan te gaan met jezelf. Met oefeningen en eenvoudige shiatsu technieken onderzoeken we de samenhang tussen contact met jezelf en contact met de ander.Van harte welkom!

De kunst van je bemind voelen Dina Mouton
Op weg naar een spirituele relatie is loslaten wie je dacht te zijn om te ontdekken wie je werkelijk bent. Je bent: puur bewustzijn en inzicht en samen met je partner of alleen en dus op weg naar een relatie (die je nu al opbouwt met jezelf) ... een relatie laat je intenser leven, laat je intenser gewaar worden waar het om gaat ... het begint allemaal met veiligheid vinden ... om kwetsbaar te zijn ... hoe doe je dat?

De eerste relatie in je leven, de beste relatie? Remke & Griet
Met wie heb je de eerste ervaring van een relatie? Met wie heb je je eerste relatie? Dat is je moeder. Al in de buik van je moeder heb je een relatie met haar. Hier ontstaat de blauwdruk hoe een relatie is. Hier worden de waarheden rondom jouw beeld van relaties gevormd. En vanuit deze blauwdruk ga je de wereld in.
Maar als die eerste relatie nu eens niet optimaal was? Wat als je genoodzaakt bent een muur om je heen te trekken en zo je gevoelens af te dempen? Wat voor invloed kan dit dan hebben op je volwassen leven? En is dit te veranderen of zit ik er aan vast?
In deze workshop gaan we in op de verschillende hechtingsvormen en dus op de diverse relatie-mogelijkheden. We gaan kijken naar wat voor partner bij je past en van welke partner je beter weg kan blijven. Kortom een praktische workshop, waar wij, Remke, grondlegger van de Adult Attachment Therapy® en Griet hopen je een stapje verder op je levenspad te kunnen zetten. Voor meer info: www.hetinnerlijkekind.be

Een spirituele relatie in deze nieuwe tijdsgeest Lea Cruypelans
Deze lezing richt zich zowel tot echtparen als singles.
Wat is er nodig opdat een liefdesrelatie kan uitgroeien tot een diepe vervullende relatie? In deze unieke tijd van grote verandering, worden we ‘gedwongen’ om anders en bewuster onze relaties te beleven én om in de relatie onszelf te zijn. Welke nieuwe waarden dienen te worden toegevoegd? Welk is de nieuwe verassende definitie van liefde? Wat is de nieuwe spirituele emancipatie van de vrouw naar de man toe? En van de man naar de vrouw? Hoe verheffen we seksualiteit tot wezenlijk onderdeel van intimiteit? Hoe kom je tot échte verdieping en vermijd je oppervlakkigheid en sleur? Single zijn : is perfect oké, een zinvolle periode, hoe dien je daar mee om te gaan? Hoe komt het dat we de ‘verkeerde’ partner aantrekken? Maak kennis met de drempels die relaties bemoeilijken, leer er inzicht in hebben zodat begrip mogelijk wordt.

Zang en stem Dina Mouton
Niets zo heerlijk om te ervaren hoe we samen in relatie tot mekaar kunnen zingen: onze stemmen worden vrij, vervullend en gedragen ... het leven wordt hoorbaar en we stromen verder tot in stilte, die warm en levengevend is.

Van drama naar Liefde Baud Vandenbemden
Ieder van ons manipuleert in relaties. Ieder van ons wordt gemanipuleerd in relaties. Niet zo netjes natuurlijk maar wel menselijk. Maar als de manipulatie het fundament van de relatie is geworden dan is de relatie ziek en ziekmakend. Tijdens deze workshop leer je manipulatiepatronen herkennen en overstijgen. We eindigen met een moedige oefening: jezelf meer openen in Liefde naar jezelf en anderen.

Cursussen